Sezam i med za kosti i nokte

Sezam i med za kosti i nokte

Ova mješavina je pravo čudo za kosu, kosti i nokte

Odvikava od slatkiša, jača kosti i olakšava bolne menstruacije: Ovaj lijek mora probati svaka žena

sezam susam sesameObjavljeno: 08. nov 2016

Svima su dobro poznate prednosti konzumiranja meda, a sezam je biljka koja se u prehrani koristi već jako dugo. Zajedno, med i sezam čine čuda za naš organizam.

Ova mješavina je toliko zdrava da bi njome trebalo započinjati svaki dan.

Sezam

Sjeme sezama uzgaja se više od pet tisuća godina. Drevna oblast Mezopotamije bila je prvo mjesto gdje se naveliko uzgajala ova moćna biljka, a zatim se njezina kultivacija proširila na ostatak svijeta.

Med

Med je najvažniji pčelinji proizvod, a u ljudskoj je prehrani od prahistorijskog doba.

Mješavina ova dva sastojka poboljšava fukciju spolnih organa kao i libido.

Moćna mješavina

Odličan je izvor željeza, mangana, magnezija, kalija, kalcija, omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Od vitamina sadrži veliku količinu vitamina A, B i E. Njezinim konzumiranjem možete ublažiti bol u trbuhu, a odličan je i najefikasniji lijek kod menstrualnih bolova. Zbog značajne količine željeza, sezam se preporučuje ženama koje imaju obilna mjesečna krvarenja.

Redovita konzumacija meda i sezama pomaže pri očuvanju kostiju kako organizam stari. Uz to, sezam održava razine kolesterola u krvi.

Blagotovorni učinci

Med i sezam jačaju koštanu srž, stimuliraju mentalne aktivnosti, povećavaju fizičku izdržljivost, utječu na ljepotu i sjaj kose i kože. Mješavina ubija bolesti, jača imunitet, oporavlja cijelo tijelo, ubija želju za slatkim, ublažava bolove u trbuhu i gastrointestinalne poremećaje uključujući kolitis, gastritis i čireve.

Recept

300 grama čistog sezama izmeljite u mlinu za kavu tako da dobijete pastu i zatim pomješajte s medom. Napravite kuglice i stavite ih u frižider da se stvrdnu.

U mužaru možete istući sezam i pomiješati ga sa solju te na taj način soliti hranu. Time ćete unijeti kalcij koji je prijeko potreban ženama.

izvor: pogled.ba-100783