Prirodna sredstva koja smanjuju neugodne mirise

limunada

IMATE NEUGODAN MIRIS ISPOD PAZUHA, NIŠTA ZATO: Ovo su prirodna sredstva koja smanjuju neugodne mirise uzrokovane prekomjernim znojenjem!?

• Prekomjerno znojenje i neugodni mirisi su veliki problemi s kojima se suočavaju mnogi ljudi

Objavljeno: 10. feb 2018

Donosimo 4 prirodna sredstva koja smanjuju neugodan miris ispod pazuha.

Jabučni ocat

Jabučni ocat uništava bakterije i tako djeluje kao prirodni dezodorans. U bočicu sa raspršivačem dodajte mješavinu jabučnog octa i vode u omjeru 2:1. Protresite i koristite kao dezodorans. Jednostavno nanesite na kožu ispod pazuha svaku večer prije spavanja. Ukoliko nemate bočicu sa raspršivačem, natopite gazu sa mješavinom jabučnog octa i vode te nanesite na kožu. Miris jabučnog octa će se osjećati svega nekoliko minuta, a nakon toga će u potpunosti nestati.

Limun

Zbog njegove sposobnosti da ubija bakterije i regulira pH kože, limun pomaže eliminirati neugodne mirise znoja. Postupak je vrlo jednostavan. Limun narežite na pola i jednom polovicom istrljajte pazuhe. Ostavite da djeluje 15 minuta pa isperite kožu hladnom vodom.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je svestrana namirnica koja pomaže kod mnogih problema sa kožom, kosom i zdravljem općenito. Ako vam kupovni dezodoransi ne pomažu, problem probajte riješiti uz pomoć sode bikarbone. Ona neutralizira neugodne mirise i uklanja ih, a na taj ćete način također izbjeći aluminij i parabene koji se nalaze u gotovo svim dezodoransima. Pomiješajte prstohvat sode bikarbone sa malo vode i nanesite ispod pazuha. Pustite da se osuši pa uz pomoć papirnate maramice uklonite ostatak praha.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je još jedno prirodno sredstvo koje učinkovito uklanja neugodan miris znoja. Pomiješajte 1 žličicu kokosovog ulja i 1 žličicu sode bikarbone. Dobro promiješajte pa dodajte par kapi eteričnog ulja po želji. (Kiwi)

izvor: slobodna-bosna.ba-72075