Liječenje raka - Totalna Terapija Breuss

Gladovanjem protiv raka

Totalna terapija raka, leukemije i drugih naizgled neizlječivih bolesti prirodnim sredstvima

breusRudolf Breuss (1899-1990) je naturopat koji je razvio metodu terapeutskog gladovanja poznatu pod nazivom "Totalna terapija". Autor je knjige Rak, leukemija i druge prividno neizlječive bolesti. U knjizi navodi da je njegovom metodom do 1980. godine izliječeno više od 40.000 bolesnih od raka i drugih teških bolesti.

Po Breussu, rak je samostalna tvorevina unutar organizma, kojoj su za rast i napredak nužne bjelančevine koje se nalaze u čvrstoj hrani, te se, u skladu s tim, može uništiti gladovanjem i unošenjem sokova od organski uzgojenog povrća. Budući da u njima nema bjelančevina, organizam će ih početi crpiti iz tumora, što će u konačnici dovesti do njegove razgradnje.

  • Iz tog razloga, tijekom dijete ne smije se uzimati nikakva čvrsta hrana koja sadrži bjelančevine.
  • Terapiju uskraćivanja hrane tumorskim stanicama nužno je provoditi 42 dana, odnosno 6 tjedana.
  • Za to vrijeme iz organizma će se izlučiti sve nezdrave tvari koje smo u njega unijeli hranom, pićem ili udisanjem.
  • U drugoj polovici posta započet će razgradnja nezdravih stanica, a nakon 6 tjedana cijeli organizam biti će potpuno obnovljen.

U cilju liječenja, Breuss koristi sokove od korjenastog povrća. Terapija koju preporučuje sastoji u pijenju 3-5 dcl soka pripravljenog od cikle, mrkve, korijena celera, rotkve i krumpira.

Uz to se, ovisno o oboljelim organima i tkivima, uzima do 2 litre čajnih mješavina na dan i 2 dcl bistre juhe od luka.

Za vrijeme terapije iz prehrane obavezno treba izbaciti šećer, bijelo brašno, suhomesnate proizvode i konzervirane namirnice.

O čemu ovisi uspjeh terapije

Breuss tvrdi da uspjeh "Totalne terapije" može biti znatno umanjen ili doveden u pitanje ako se terapija ne provodi striktno po uputama. Terapija također neće uspjeti ako uz nju primjenjujete metode i sredstva kojima se služi službena medicina - a kojima se osim stanica raka, uništavaju i mnoge zdrave stanice.

Sokove valja spravljati isključivo od namirnica iz strogo kontroliranog organskog uzgoja.

Naime, korištenjem povrća zagađenog umjetnim gnojivima i pesticidima, postigli bismo posve suprotan učinak - umjesto čišćenja organizma i ozdravljenja, pridonosimo njegovom onečišćenju i daljnjem razvoju bolesti.

Tijekom gladovanja valja obavezno voditi računa o urednoj probavi i po potrebi raditi ispiranje crijeva (klistiranje), kako razgrađene tvari ne bi ostale u organizmu i izazvale trovanje.

Uz sve navedeno preporučuje se boravak na svježem zraku, tjelovježba i masaža.

Važno je imati na umu da proces liječenja podrazumijeva i njegovanje pozitivnog stava, te lišavanje stresa i nezdravih navika koje su znatno doprinijele razvoju bolesti.

Riješite se otrova i kemikalija

Kako bi se sokom doista postiglo izlječenje, uz već navedene preporuke moraju se poštovati sva pravila, što znači da se moramo osvrnuti i na uzroke bolesti.

Govoreći o uzrocima bolesti, Breuss poglavito naglašava štetan utjecaj otrova i kemikalija kojima smo okruženi u vlastitim domovima, poput naftalina, sprejeva protiv insekata, umjetnih mirisa za osvježavanje prostora, kemijskih sredstava za čišćenje i sl... Takva sredstva nužno je izbaciti iz kuće. Primjerice, umjesto naftalina Breuss savjetuje uporabu lavande, te tamjan, za čišćenje i osvježavanje prostora.

Također, savjetuje nam da se kanimo navike podgrijavanja hrane, korištenja duboko smrznutih namirnica, te kemijski tretirane hrane, kao i one koja sadrži konzervanse.

Izbjegavajte štetna zračenja

Osim liječenja raka i drugih teških bolesti, Breussova terapija može se provoditi i preventivno. Potiče proces čišćenja organizma i jačanja imuniteta, a budući da nema neugodnih nuspojava, vrlo je preporučljiva i kao kura za smanjenje viška kilograma.

Post ili gladovanje od davnine je poznato kao sredstvo liječenja i duhovnog pročišćenja, a organizirano, uz stručan nadzor, u Europi se provodi od početka 20. st. Hipokrat, otac medicine, također je bio uvjeren da je gladovanje odličan način za pročišćenje organizma i postizanje optimalnog zdravlja.

Unatoč tomu, službena medicina (s izuzetkom Rusije, gdje je liječenje gladovanjem priznato i uključuje se u zdravstvenu terapiju), Breussovu metodu liječenja ne prihvaća kao učinkovitu, a nerijetko ju drži i štetnom. Za takav stav prilično je zaslužna i industrija lijekova, no važno je napomenuti da Breussova terapija, ukoliko se pravilno provodi, nipošto nije štetna.

Ipak, budući da se tijekom terapije gubi i do 15 kilograma, ne savjetuje se djeci, trudnicama, osobama premale tjelesne težine i osobama u terminalnoj fazi maligne bolesti.

izvor: alternativa-za-vas.com