Prirodni lijekovi protiv alergija

alergija

Stiglo je proljeće, a s njim i alergije s poznatim simptomima začepljenog grla i nosa, suznih očiju, kihanja i svih ostalih neugodnih posljedica. No, ako se okrenemo prirodi, ovo bi vam proljeće moglo biti lakše od dosadašnjih.

Oblozi od kamilice

Suhe oči koje svrbe liječite oblozima od kamilice. Idealno je nabaviti cvjetove kamilice i malo ih prokuhati, staviti u gazu i kad se ohlade držati na očima, no odlično će poslužiti i ohlađene filter vrećice jer i tamo ima dovoljno snage za protuupalno djelovanje kamilice.

Čaj od mente

Menta sjajno otvara dišne puteve, a upotreba je jednostavna - napravite čaj i inhalirajte dok je vruć, od sušenih ili svježih listova mente. Kašalj će smiriti čaj od majčine dušice koji će i umiriti upaljeno grlo. I tu vrijedi pravilo da je bolja svježa, ali ako je ne možete nabaviti, i čaj od sušenog lišća je odličan.

Čaj od koprive

Kopriva je prirodni antihistaminik koji smanjuje simptome alergije poput svraba očiju i kihanja. Koristite čaj od lišća ili tablete od 300 do 500 grama. Upaljeno će grlo sjajno smiriti i đumbir, pogotovo ako ga kombinirate s medom.

Čaj od đumbira

Čaj od svježeg đumbira koji možete kupiti u svakoj malo bolje opskrbljenoj trgovini će biti spreman za upotrebu nakon što pet grama naribanog đumbira ubacite u pola litre vrele vode. Kuhajte deset minuta, procijedite i dodajte veliku žlicu meda.

Ljuta paprika

Za kraj, možda iznenađujuće, ljuta paprika koja je puna bioflavonoida koji će spriječiti oslobađanje histamina i ostalih spojeva koji uzrokuju upale i simptome alergije.

izvor: tip.ba