Graviola ubija maligne ćelije

Ekstrakt biljke graviola ubija maligne ćelije 12 vrsta karcinoma

annona-muricata
Annona muricata

Graviola (Annona muricata) raste u Meksiku, na Karibima, Kolumbiji, Peruu i Venecueli, kao i u zemljama podsaharske Afrike i jugoistočne Azije

Odgovaraju joj područja visoke vlage u kojima su zime relativno tople, ne manje od 5 stepeni Celzijusa. Ima prijatan, slatkast ukus koji liči na kombinaciju ananasa i jagode, a bijela masa ispod kore vizuelno podsjeća na kokos - wiki: en.wikipedia.org

Ekstrakt ove biljke ubija maligne ćelije 12 vrsta karcinoma, između ostalih i karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače. Jedinjenja u ekstraktu graviole su 10.000 puta jača od adriamicina koji se koristi u hemoterapiji, i za razliku od tog i njemu sličnih lijekova koji se koriste u klasičnoj "modernoj" medicini, ta jedinjenja ne ubijaju zdrave ćelije ljudskog organizma.

U liječenju karcinoma ona djeluje višestruko, ubija ćelije raka a da pritom nema štetnih nuspojava, štiti imunološki sistem i vraća životnu energiju. Južnoamerički indijanci koriste sve dijelove ove biljke, koru, lišće, korijen i sjeme, za liječenje raznih bolesti kao što su astma, artritis, problemi sa jetrom i bolesti srca.

Farmaceutska industrija je pokušala da sintetiše ekstrakt ove biljke, ne bi li prigrabila svu materijalnu korist od prodaje takvih lijekova praveći ogroman profit, ali u tome nije uspjela, jer ovu biljku nije moguće vještački umnožiti. Farmaceuti su prekinuli dalja istraživanja, zadržavajući u tajnosti sve informacije o svim iscjeliteljskim sposobnostima ove biljke, kao i o njenoj osobini da selektivno ubija ćelije raka.

Kolika je stvarna globalna moć farmaceutskog lobija uvjerite se i na primjeru ovog prirodnog svemoćnog lijeka koji se čuva od javnosti.

izvor: vijesti.ba-158271