Sud priznaje da vakcine izazivaju autizam

Sud priznaje da vakcine izazivaju autizam

MMR vaccine causes autism
MMR vaccine causes autism

Nakon decenijske rasprave, nedavno je na sudu dobijeno priznanja farmaceutskih tvrtki da cjepiva u stvari uzrokuju autizam kod djece. Trebalo je tako dugo jer praktično isti ljudi koji posjeduju svjetske farmaceutske tvrtke - također posjeduju i svjetske medije. Pronalaženje pouzdane informacije o autizmu bilo je mukotrpan posao, sve do sada

Objavljeno: 05. avg 2013 | Whiteout Press

U središtu gotovo petnaestogodišnje kontroverze nalazi se dr. Andrew Wakefield u Austinu, Texas. On je prvi objavio sumnju u vezu između bolesti želuca i autizma, te uzimajući nalaze korak dalje, vezu između bolesti želuca, autizma i takozvanog MMR cjepiva (vakcina) protiv "ospica, rubeole i zaušnjaka".

Za to otkriće, koje je objavio još 1996. godine, i naknadno objavio u znanstvenim magazinima 1998. godine, Dr. Andrew Wakefield je uskoro postao žrtva negativne kampanje velikih farmaceutskih korporacija i medijskih tvrtki. Medijska kampanja svjetskih razmjera potpuno ga je uništila. Postao je progonjen i procesuiran do te mjere da više nije mogao legalno prakticirati medicinu.

Ali je umjesto toga postao najprodavaniji autor i osnivač "Strategic Autism Initiative" i ravnatelj kompanije "Autism Media Channel". Počeo se boriti protiv medijske blokade kojom su ga okružili svjetski mediji.

Zahvaljujući njegovom pisanju i medijskom oglašavanju, u posljednjih nekoliko mjeseci, sudovi, vlade i proizvođači cjepiva tiho su priznali činjenicu da MMR-cjepivo "najvjerojatnije" uzrokuje autizam i želučane bolesti kod djece. Farmaceutske tvrtke su čak otišle toliko daleko da su platili ogromne novčane odštete oboljelima, u ukupnom iznosu od nekoliko milijuna, u pokušaju da im nadoknade štetu i kupe njihovu šutnju u kampanji protiv Dr. Andrew Wakefielda.

Masovni prosvjedi širom Amerike

Vijest da cjepiva uzrokuju autizam brzo se proširila diljem SAD-a, unatoč koordiniranoj medijskoj blokadi širom svijeta. Roditelji i mladi ljudi, koji čak nemaju djece, vršili su snažan pritisak na američku vladu i odgovorne, te su farmaceutske kompanije konačno popustile pred javnim osudama.

U decembru/prosincu 2012, vijesti o revolucionarnom radu Dr. Andrew Wakefielda pokupile su i neovisne medijske kuće, kao Liberty Beacon. Vijest se napokon počela objavljivati ​​širom Amerike pa i cijelog svijeta. Liberty Beacon je uskoro pisao kako su stotine tisuća dolara dodijeljene Ryan Mojabi, čiji su roditelji opisali kako "MMR cjepiva" stvarno izazivaju "ozbiljne ozljede na mozgu, dijagnosticirane kao ASD" (Autism Spectrum Disorder).

Liberty Beacon je nakon toga detaljno pokrivao razne sudske procese koji su pokretani širom svijeta protiv farmaceuta kao slučajevi: Emily Moller, Hannah Poling, Bailey Banks, Misty Hyatt, Kienan Freeman, Valentino Bocca, Julia Grimes... U svim tim slučajevima je sud, pod pritiskom javnosti i peticija, presudio da vakcine stvrno izazivaju štetne promjene na mozgu djece, a MMR cjepivo bilo je zajednički nazivnik u svim tim slučajevima.

Profesionalna karijera Dr. Wakefielda bila je potpuno uništena tokom zadnjih 15 godina i to je bilo dopunsko gorivo za veliki interes javnosti. Kako su mnogi roditelji polako postajali svjesni opasnosti MMR cjepiva, diljem svijeta su odbijali obavezno cijepljenje djece.

Zadnji napad na Dr. Wakefielda zbio se tokom prošle godine kada je britanska vlada pokušala da ga optuži za sve veći stepen epidemije ospica u zemlji ali sudovi i zabrinuta javnost pomogli su da se zaustavi i taj posljednji napad na doktora.

izvor: whydontyoutrythis.com

Slična kampanja se sada vodi i oko famoznog cjepiva protiv gripe, gdje savjesni ljekari nastoje pokazati kako je cjepivo puno opasnije od same gripe, a bivaju progonjeni zato jer rade svoj posao.

Vezano: Hrvatska djeca oboljevaju zbog cjepiva protiv ospica

Objavljeno: 29. juli 2010 | Barbara Golja - Četvero djece završilo u junu/lipnju u zaraznoj bolnici, s meningitisom i zaušnjacima, nakon predškolskog cijepljenja...