Popularan i vrlo moćan začin - cimet

Kako do bujnije kose, čistog tena, svježeg daha i punijih usana uz pomoć cimeta

Cimet
Cimet

Ovaj popularni začin čisti lice, podstiče cirkulaciju i pospješuje obnovu kože. Odličan je borac protiv akni, bubuljicaq i lošeg zadaha, a dobar je prijatelj i kosi i lijepim usnama

Borac protiv lošeg zadaha

Cimet uspješno rješava problem neprijatnog zadaha, a dovoljno je da u čašu vode stavite kašičicu ovog začina i pomiješate sa kašičicom meda. Nakon toga mješavinom ispirajte grlo nekoliko puta na dan. Isti učinak imaju i štapići cimeta koje možete žvakati, naročito nakon ispijanja kafe.

Saveznik lijepe kože

Cimet ima antibakterijsko i antigljivično dejstvo što ga čini odličnim saveznikom lijepe kože. Koristi se u pilinzima zato što pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija, stimuliše cirkulaciju i pospješuje obnovu kože. Međutim, s njim treba biti oprezan jer može uzrokovati iritaciju pa ga je najbolje isprobati na ruci.

Stimuliše rast kose

Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimuliše rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči pretjerano ispadanje vlasi. Dvije kašičice cimeta i jedno jaje stavite u pola šolje toplog maslinovog ulja i sve pomiješajte. Dobijenu smjesu umasirajte u tjeme i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije ispiranja.

Kombinacija cimeta i meda uništava akne

Ovaj začin čisti pore i spriječava nastanak akni. Maska od tri kašičice meda i kašičice cimeta će očistiti lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu. Dovoljno ju je ostaviti da djeluje 10 minuta, a zatim isprati mlakom vodom. (24sata.hr)

izvor: zenasamja.me-1522