Obavezne namirnice anticandida programa

Candida albicans
Candida albicans

Obavezne namirnice anticandida programa

Gljivica candida - pošast modernog doba

Candida albicans
Candida albicans

Objavljeno: 29. nov 2010

Češnjak

Naročito je važno da jedete puno češnjaka, obavezno uz svaki obrok. Češnjak je vrlo ljekovit, između ostalog djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica, jača imunitet i potiče korisne bakterije u crijevima.

Kefir

Domaći kefir, po mogućnosti od domaćeg mlijeka (kravljeg ili kozjeg), uzimajte više puta tijekom dana po jednu šalicu. Kefir pomaže izgradnji normalne i zdrave crijevne flore.

Kokos

Uzimajte dnevno 2 - 4 žlice hladno prešanog kokosovog ulja. Kaprilična i laurinska kiselina iz kokosovog ulja djeluju antifugalno. Počnite sa 1 žličicom na dan ako ga nikad niste koristili i postepeno povećavajte dozu. Najjednostavnije je uzeti ovo ulje na način da ga rastopite u šalici čaja ili kave ali ga naravno možete jesti i žlicom ako vam tako odgovara.

Juhe od kostiju

Juhe od kostiju su obavezne.

Kiseli kupus

Napravite domaći kiseli kupus jer je kupovni pasteriziran, što znači da su korisne lakto-bakterije uništene.

Maslinovo ulje

Koristite često maslinovo ulje, limun, luk, alge, đumbir, kajen papar i kurkumu.

Limun, luk, alge, đumbir, kajen papar i kurkuma...

Dodaci prehrani i biljni pripravci

Lan ili psyllium sjemenke

Počnite uzimati dodatak vlakana za čišćenje crijeva u obliku 2 žlice svježe samljevenih sjemenki lana ili 1 žlica ljuskica psyllium sjemenki s najmanje 3 dl vode.

Psyllium husks, plantago ovata, ljuskice indijskog trputca. Ljuskice psyllium sjemenki apsorbiraju veliku količinu vode i koriste se za reguliranje probave i čišćenje crijeva. Moraju se uzimati sa većom količinom vode, 1 žlica ljuspica sa 3 dl vode. Samljevene u prašak koriste se kao dodatak bezglutenskom kruhu i pecivima za bolju gustoću tijesta.

Grejp ili origano

Počnite uzimati neki antifungalni pripravak, kao npr ekstrakt sjemenki grejpa ili ulje origana.

Probiotici

Nakon nekoliko dana (ili 1 tjedna) počnite uzimati probiotike u tabletama da biste potpomogli stvaranje zdrave crijevne flore.

Uzimajte neki pripravak za jačanje imuniteta, npr Green Pasture fermentirano ulje jetre bakalara.

Da biste odlučili koje pripravke ćete koristiti najbolje da se savjetujete sa fitoterapeutom, liječnikom, ili farmaceutom...

izvor: istineilaziohrani.blogspot.com