Candida - Prirodno liječenje gljivičnih infekcija

Candida albicans
Candida albicans

Candida - Prirodno liječenje gljivičnih infekcija

Candida albicans
Candida albicans

Objavljeno: 23. okt 2014

Candida albicans samo je jedna od gljivica koje nam mogu zagorčati život. Vrlo često se javlja nakon nekih bolesti koje dovode do pada imuniteta ili kao posljedica jakog stresa. Gotovo neizbježno će se naseliti na kožu ili sluznicu urogenitalnog ili probavnog trakta nakon intenzivnijih i dugotrajnijih terapija antibioticima. Čajevi i biljne kapi napravljene od biljaka bogatih eteričnim uljima, jačaju imunitet te imaju snažno protubakterijsko i protugljivično djelovanje.

Usljed prisustva gljivice, javlja se upala rodnice. U ovom genitalnom ili urogenitalnom području, gljivična upala izaziva jaki svrbež koji se može pojačavati noću. Iscjedak je više manje obilan, bijeli, mrvičast (nekako zrnat) i neugodnog mirisa. Sluznica je crvena, upaljena, iziritirana i s osjećajem kao da je topla i otečena. I muškarci mogu dobiti Candidu, pa će na prepuciju imati crvenilo, crvene flekice i naravno svrbež.

Fitoterapija

U prehrani treba izbjegavati sve što je slatko. Budući da dosta šećera ima i u voću, ne treba ni s voćem pretjerivati. Treba izbjegavati sve gljive, sva jela s kvascem.

Interno se može primjenjivati čaj i biljne kapi od kadulje, timijana ili majčine dušice, kima, islandskog lišaja, trpuca ili lavande. Ovo su najvažnije biljke, bogate eteričnim uljima s protubakterijskim i protugljivičnim - antimikotičnim djelovanjem.

Dnevno se u terapiji pije litra čaja, bez šećera. Ako baš želiš slatko dodat ćeš u čaj steviju ili s čajem prokuhati par korjenića sladića. Uz čaj se pije 50-150 kapi protiv gljivica. Biljne kapi tj. tinktura priprema se od kadulje i nevena ili imele. Imela i neven su jake imunološke biljke što je također važno u ovoj terapiji jer i imunitet mora biti dobar da bi se što uspješnije borili protiv Candide albicans.

izvor: mojezdravlje.ba-201465