Dr Oz i farmaceutske tvrtke

Claire McCaskill
Claire McCaskill

Otkrivena! Senatorica koja je napala Dr. Oza primila je 146000$ za svoju kampanju od farmaceutskih tvrtki i Monsanto-a

Objavljeno: 26. okt 2014

Komadići slagalice se napokon spajaju u bizarnom napadu senatorice Claire McCaskill usmjerenog prema Doktoru Ozu. U oštrom saslušanju u Senatu, senatorica McCaskill samo što nije optužila Doktora Oza za prodavanje nadriliječničkih proizvoda za mršavljenje - iako Oz zapravo vodi jako pedantnu, znanstveno utemeljenu emisiju gdje su dodatci prehrani vrlo pažljivo istraživani prije nego što se preporučuju javnosti.

Natural News je saznao da je senatorica McCaskill primila preko 146,000$ u doprinosima svojoj kampanji od jednog od najvećih farmaceutskih trgovaca u Sjevernoj Americi. Prema podacima o doprinosima kampanji objavljenih na OpenSecrets.com, mega-trgovaca lijekova na recept Express Scripts je dao McCaskill preko 109,000$ u doprinosima kampanji, od čega je većina bila preusmjerena kroz grupe lobista ili PAC-a.

Senatorica McCaskill je također primila preko 37,000$ od Monasnto-a, naširoko smatrane jednom od najlošijih korporacija na svijetu i neprijatelja br 1 kod produkcije održive hrane, sjemena i tradicionalnih poljoprivrednih metoda.

Nasuprot tome, Doktor Oz nije primio ništa novca od preporučenih prirodnih dodataka prehrani na njegovom show-u.

U stvari, on se trudi zaustaviti sve tvrtke dodataka prehrani da koriste njegovo ime za promoviranje takvih proizvoda.

Oz je onaj koji djeluje po integritetu, dok McCaskill skriva svoje financijske sukobe interesa. (Je li itko iznenađen?)
Očiti sukobi interesa koje je senatorica Mcaskill skrivala

Iako ovi doprinosi kampanji od velikih trgovaca lijekova jasno predstavljaju ozbiljne sukobe interesa s njezinim ispitivanjem Doktora Oza, ona nije otkrila ove sukobe interesa u televizijskom razgovoru. Umjesto toga, ona je namjerno pokušala napraviti da Doktor Oz izgleda kao loša osoba za preporučivanje prirodnih dodataka za mršavljenje (koje on, usput, uopće ni ne prodaje) dok je ustvari, McCaskill samo radila da bi eliminirala konkurenciju za njezine najveće suradnike kampanje.

Naravno, prirodni dodatci za mršavljenje se izravno natječu s lijekovima za mršavljenje na recept. Ali može se mnogo više novca zaraditi lijekovima na recepte koje prodaju trgovci poput Express Scripts.

Napad McCaskill je osmišljen da zastraši doktora Oza tako da prestane preporučivati prirodne proizvode i time pojača skoro pa monopol proizvođača lijekova i njihovih maloprodajnih partnera jer svi znaju koliku moć na javnost imaju savjeti dr Oza...

Sada znamo ostatak priče koji poznati mediji ne izvještavaju.

Ovo nikada nije bilo u vezi ekstrakta zelenog zrna kave. Kao i gotovo sve drugo u Washingtonu, uvijek je bilo o zaštiti korporativnih interesa pod svaku cijenu. Čak i ako to znači grditi nevinog čovjeka i pokušati ga zastrašiti da ništa ne kaže...

izvor: atma.hr