Limun lijek protiv raka

Limun lijek protiv raka

Lemon
Lemon

Na američkom naučnom institutu za zdravlje u Baltimoru, Merilend, nedavno je objavljeno da je limun moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija. Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije, a pri tom ne utiče na zdrave ćelije

Objavljeno: 29. dec 2014

Limun kao lijek protiv raka jeste jedna od najnovijih vijesti iz savremene medicine. Naime, američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru, Merilend, nedavno je objavio da je limun moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija.

Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije a što je veoma bitno, pri tom ne utiče na zdrave ćelije. Jedino što još uvjek nije objavljeno o kojoj se količini limuna radi, piše Priroda leči sve.

Da je limun kao moćan antioksidans i dokazani lijek protiv raznih vrsta bolesti, pa i raka, poznato je vijekovima u nazad. Bijeli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog lijeka, nastalog prije više od 2000 godina za koji se zna, da između ostalog, sprečava nastanak tumora.

Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka a posebno raka pluća, raka dojke, prostate, debelog crijeva i pankreasa.

Limun i zeleni čaj

Poznato je da katehini u zelenom čaju smanjuju mogućnost od pojave raka i infarkta a naučnici sa američkog Univerziteta Purdue, pokazali su da se pozitivno dejstvo zelenog čaja povećava dodavanjem limunovog soka (pretežno zbog C vitamina). Zeleni čaj sa limunom učiniće da organizam bolje apsorbuje katehine.

Još nešto o limunu - vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutralise otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospješuje sagorijevanje masti. Selen iz limuna ima antidepresivno dejstvo.

Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cijele godine i to u različitim oblicima: kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, čorbama, slatkim i slanim kolačima, uz ribu, meso...

Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podstiću razmjenu kiseonika u tijelu.

izvor: nezavisne.com-281384