Peršun kao lijek za srce

Peršun kao lijek za srce

Ovo morate probati: Lijek za srce po receptu starom 800 godina

Peršun
Peršun

Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput treperenja, preskakanja ili zbog stresa, a pokazao se korisnim i kod angine pectoris

Objavljeno: 29. sep 2014

Tvorac čuvenog recepta je opatica Hildegard von Bingen, koja je živjela prije osamsto godina, a njen recept za srčane probleme preuzeli su čak i liječnici. Recept je kasnije prenijela i poznata travarka Marija Trebem, autorica knjige Zdravlje iz božje ljekarne.

Prirodan lijek za srce pokazao se korisnim kod srčanih slabosti, ali i kod ozbiljnijih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe popud treperenja, preskakanja ili zbog stresa, a pokazao se korisnim i kod angine pectoris.

Sastojci za recept

  • 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena),
  • litra domaćeg crnog ili bijelog vina,
  • dvije žlice vinskog octa
  • 300 g prirodnog meda.

Priprema

Deset svježih stabljika peršuna zajedno s listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike žlice vinskog octa.

Kuhajte 10 minuta na laganoj vatri. Poslije dodajte 300 grama meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minuta. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Upotreba

Napitak se koristi svakodnevno, jušna žlica do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period. (dnevno.hr)

izvor: lijekizprirode.com-4291