Kurkuma, biber i ulje protiv raka

Kurkuma, biber i ulje protiv raka

Pomiješajte ova tri sastojka i spriječite rak

Kurkuma, biber i ulje protiv raka
Kurkuma, biber i ulje protiv raka

Objavljeno 05. feb 2015

Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Američka doktorica, Karoln Anderson, dala je u javnost vrlo jednostavan recept kojim se može spriječiti rak.

Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori doktorica Andersen, nastala na temelju 2. 000. godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim istraživanjima.

Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.

Recept je sljedeći - pomiješajte:

  • 1/4 čajne kašikicu kurkume
  • 1/2 čajne kašikice maslinovog ulja
  • dodate veći prstohvat svježeg samljevenog bibera

Ta tri sastojka pomiješajte u šolju. Možete ovu smjesu koristiti samu ali ju i dodavati raznim jelima, juhama, i salatama. Samo pripazite da, ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prekuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih sa malo vode.

Ali, što od toga tačno spriječava rak i širenje raka? Odovor je ova doktorica dala na svom blogu:

Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin. Najnovije studije otkrile su da kurkuma spriječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog crijeva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti spriječen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za liječenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava učinak kurkume za čak 200 odsto.

Anderson je još naglasila kako je za uspješno preveniranje raka ali i uništavanje stanica raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više puta.

Koristite je što je više moguće - govori Anderson i dodaje kako ova smjesa, odnosno prirodni lijek protiv zločudne bolesti raka i nema nus-pojava.

izvor: mojportal.ba-199745