Kako eliminisati kiselost organizma

Kako eliminisati kiselost organizma

Evo kako eliminisati kiselost organizma i SPRIJEČITI nastanak raka

Pomješajte kašičicu sode sa 250 grama vode i iscedite malo organskog limuna radi boljeg ukusa

Soda bikarbona
Soda bikarbona

Objavljeno: 21. apr 2015

Ponašanje pH u organizmu je veoma jednostavno:

Što je niži nivo pH, organizam je kiseliji - što je viši pH, organizam je alkalniji.

Iako nivoi pH u organizmu zavise od obroka, vežbanja, stresa, hormona, spavanja i brojnih drugih faktora, zdrav i uravnotežen nivo pH bi trebalo da je između 7 i 7,5.

Zašto je to toliko važno?

Najjednostavnije rečeno, viši pH potpomaže zdravlju.

Niži nivo pH stvara okruženje pogodno za nastanak bolesti kao što je rak, posebno rak dojke.

Kiselost - važan faktor za rast ćelija raka

Studije sprovedene na Univerzitetu u Bariju u Italiji dokazale su da je za sve tumore, nezavisno od porekla, zajedničko kiselo okruženje. Ćelije raka preferiraju kiselo okruženje. Postoje brojni faktori koji mogu da stvore kiselost u organizmu, ali svi oni na ovaj ili onaj način imaju veze sa stresom.

Tri glavna načina putem kojih stres nastaje u organizmu:

  1. Konzumiranje kisele hrane: meso, mlijeko, šećer i prerađene žitarice
  2. Ekstreman fizički napor
  3. Psihički ili emocionalni stres

Šta je posljedica kiselosti

Dr Keiči Morišita, upravnik Okanomicu klinike u Japanu i šef Međunarodne asocijacije za prirodnu medicinu, objasnio je u svojoj knjizi "Skrivena istina o raku" da kada krv postane kisela - telo počinje da taloži kisele supstance, obično toksine, u ćelije, što omogućava krvi da ostane blago alkalna. Ovi talozi truju ćelije, koje zbog toga postaju sve kiselije, a zbog čega dolazi do smanjenja nivoa kiseonika (hipoksije) u njima, uništenja respiratornih enzima i oštećenja DNK. To stanje se naziva acidoza.

Morišita dalje navodi da kiselost ubija neke ćelije dok one koje prežive postaju abnormalne. Ove abnormalne ćelije "rastu bez ograničenja i reda" - i to je tumor, ili ćelije raka. Tako nastaje rak. Između ostalog, kiselo okruženje je takođe povoljno za patogene kao što su bakterije, virusi i gljivice.

Povećavanje alkalnosti i nivoa kiseonika zaustavlja rak

Ukoliko bolujete od raka, posebno dojke, najbolji način da započnete put ka ozdravljenju jeste usvajanje alkalne dijete uz izbjegavanje kisele hrane (šećer, mleko, tretirana pšenica i ostala žita sa glutenom). U alkalnu ishranu spada organsko krstonosno povrće (karfiol, brokoli, kupus)...

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Arizoni je potvrdilo teoriju o alkalizovanju organizma, predloživši upotrebu sode bikarbone kao najbolji prirodni lijek protiv raka dojke.

Ovo istraživanje je pokazalo da unošenje sode bikarbone povećava pH, značajno sprečavajući širenje tumora.

Možete koristiti sodu bikarbonu kod kuće kako biste povećali alkalnost u organizmu na bezbjedan i efektivan način. Prosto pomješajte:

  • kašičicu sode bikarbone sa oko
  • 250 grama vode i
  • iscedite malo organskog limuna radi boljeg ukusa

Ponovite to dva puta dnevno. Pošto stomak mora održati kiselost zbog varenja - rastvor pijte pola sata pre jela ili dva sata posle jela.

Znanje je moć: Proverite svoj pH sami

Mjerenje pH je prost i efektivan način praćenja unutrašnje dinamike vašeg zdravlja na ćelijskom nivou. Najbolje je da to učinite ujutru čim ustanete.

Prije nego što operete zube ili popijete vode, pljunite na lakmus papir i zabeležite pH. Takođe možete izmeriti i pH urina.

Normalan pH pljuvačke bi trebalo da bude najmanje 7, dok pH urina treba da bude između 6,4 i 6,8.

izvor: uradikreativno.com