Prirodni lek protiv kandide

Prirodni lek protiv kandide

garlic

Pored toga što je odličan lek protiv gljivica, ovaj preparat ima odličan uticaj na vaše opšte zdravlje

Objavljeno: 01. maj 2015

Gljivica Candida Albicans je uobičajen stanovnik našeg organizma i uglavnom se nalazi u ustima, crevima, na koži, genitalijama... No, ako organizam oslabi, gljivica se otima kontroli. Na porast broja gljivica utiče mnogo faktora i trebalo bi na vreme delovati jer nekontrolisan rast može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje.

Protiv infekcije kandidom, pored klasične terapije, možete se boriti i promenom načina ishrane. Izbegavajte namirnice bogate ugljenim hidratima, skrobom, nerastvorivim vlaknima jer se njima hrane gljivice. Izbegavajte slatkiše, sve rafinisane šećere: kekse, torte, kolače, bombone, napitke...

Sladoled treba naročito izbegavati. Kandida, gljivica koja izaziva kandidijazu, razmnožava se hraneći se upravo šećerom, a mlečni proizvodi sadrže laktozu, vrstu šećera, zato ih treba jesti umereno.

Alkohol takođe pospešuje rast mikroorganizma odgovornog za kandidijazu.

Predstavljamo vam recept za salatu koja će rast gljivica držati pod kontrolom i pomoći organizmu da se izbori s kandidom.

Sastojci

  • šolja jogurta
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1/2 kašičice izrendanog đumbira
  • 1/2 kašičice cimeta

Izrendajte šargarepu, beli luk i pomešajte s đumbirom. Zatim dodajte jogurt i cimet. Sve dobro promešajte i ostavote malo da odstoji. Ovu salatu jedite jednom dnevno.

izvor: herbateka.eu