Čudesni svijet kvantne fizike

Čudesni svijet kvantne fizike

energija

Objavljeno: 06. dec 2014

Ono što percipiramo kao naš fizički materijalni svijet uopšte to nije, štaviše to ne može biti dalje od istine. Mnogi dobitnici Nobelove nagrade za fiziku nam to svaki put iznova potvrđuju.

Među njima je i Niels Bohr, danski fizičar koji je dao značajan doprinos razumijevanju strukture atoma i kvantne teorije.

Niels Bohr

- "Ako vas kvantna mehanika nije duboko šokirala, niste je još razumjeli. Ono što mi nazivamo stvarnošću sazdano je od stvari koje ne možemo smatrati stvarnima" -- Niels Bohr

Krajem 19. vijeka fizičari su počeli istraživati odnos između energije i materije. Na taj način dotadašnja teza Newtonijanskog materijalnog svemira propada a zamijenila ju je spoznaja da je sve u svemiru sazdano od energije.

- "Uprkos svim empirijskim dokazima, čak i sama pomisao da bi to mogao biti istinit opis prirode stvarnosti još uvek izaziva cinizam, nerazumevanje pa čak i bes" -- T. Folger

Kvantni fizičari su ustanovili da su atomi građeni od vrtloga energije koji se stalno vrte i vibriraju, a svaki zrači svoj jedinstveni energetski potpis. Dakle, ako stvarno želimo posmatrati sebe i saznati šta smo, mi smo zapravo bića energije i vibracija koja zrače svoj jedinstveni energetski potpis - to je činjenica koju nam kvantna mehanika konstantno iznova potvrđuje. Mi smo puno više od onoga što percipiramo da jesmo i krajnje je vrijeme da počnemo gledati na sebe u tom svijetlu.

Ako bi promatrali sastav atoma mikroskopom videli bi male nevidljive tornadu slične vrtloge s beskonačnim brojem energetskih čestica koje se zovu kvarkovi i fotoni. Oni sačinjavaju strukturu atoma. Kada bi sve više i više fokusirali strukturu atoma na kraju ne bi videli ništa, promatrali bismo fizičku prazninu. Atomi nemaju fizičku strukturu, mi nemao fizičku strukturu, fizičke stvari stvarno nemaju nikakvu fizičku strukturu! Atomi su građeni od nevidljive energije a ne od opipljive tvari.

Richard Conn Henry

- "Moramo prihvatiti nepobitan zaključak. Svemir je nematerijalan i spiritualan" -- Richard Conn Henry

Vrlo zbunjujuće zar ne? Naše iskustvo nam govori da se naša stvarnost sastoji od fizičkih materijalnih stvari. Otkriće da svemir nije skup fizičkih dijelova kako predlaže Newton, nego je holistička isprepletenost nematerijalnih energetskih talasa, dolazi iz radova Alberta Einsteina, Maxa Plancka i Wernera Heisenberga.

Nikola Tesla je jednom rekao:

- "Onoga dana kada znanost počne proučavati nefizikalne pojave, u deset godina napredovat će više nego u ranijim stoljećima svoje istorije".

Srećom mnogi naučnici su napravili taj skok, i počinju ispitivati posljedice onoga što je otkriveno u kvantnoj fizici. Jedno od tih otkrića je da promatrač stvara stvarnost.

Teško je shvatiti kako je svijet s kojim smo okruženi sazdan od "misli,"

koliko je teško prihvatiti iluzije za koje verujemo da su materijalne i stvarne?

Temeljni zaključak nove fizike takođe priznaje da posmatrač stvara stvarnost. Kao posmatrači lično smo uključeni u stvaranje svoje vlastite stvarnosti. Naučnici su primorani priznati da je svemir umna konstrukcija. Pionir fizike Sir James Jeans je napisao:

- "Svemir sve više izgleda ne toliko kao velika mašina, nego kao velika misao".

Um više nije samo uljez u carstvu materije, radije ga treba percipirati kao kreatora i vladara carstva materije.

Ove informacije nam govore da se moramo probuditi i shvatiti da smo svi mi energija i zračimo jedinstveni energetski potpis. Osjećaji i emocije imaju vitalnu ulogu, a kvantna fizika nam pomaže vidjeti značaj onoga što svi mi osjećamo. Ako svi u sebi nosimo osjećaje ljubavi i mira to će sigurno imati uticaja i na spoljni svijet te na to kako se drugi ljudi oko nas osjećaju.

Nikola Tesla

Nikola Tesla
Nikola Tesla

- "Ako želite otkriti tajne svemira, razmišljajte u terminima energije, frekvencije i vibracije" -- Nikola Tesla

Istraživanja su pokazala da pozitivne emocije koje djeluju u nekoj osobi mogu dovesti do različitih iskustava za osobu koja emitira te emocije i za ljude oko te osobe. Da li na subatomskoj razini frekvencija vibracije mijenja manifestaciju fizičke stvarnosti? Ako je tako na koji način?

Znamo da kada atom mijenja svoje stanje, on apsorbira ili emitira elektromagnetske frekvencije koji su odgovorni za promjenu njegovog stanja.

Da li različita stanja emocija percepcije i osjećaja stvaraju različite elektromagnetske frekvencije?

Da i to je dokazano.

izvor: balkanbreakingnews.com