Planetarna Vizija

dragon

Planetarna Vizija

dragon

Neko nam je rekao da posjedujemo "dušu" - a zapravo, duša posjeduje "nas". Naše tijelo predstavlja samo filter pomoću kojeg upijamo iskustva suptilnih energija u trenutnoj materijalnoj realnosti. Kada tijelo umre, pripada planeti Zemlji, ali vitalna energija nastavlja put prema Izvornoj Inteligenciji -- Knjiga "Planetarna Vizija" - Ivan Mirković

Objavljeno: 20. jul 2014

Drevni astronomi su bili jako precizni prilikom promatranja neba i zvijezda. Koristili su naizgled primitivne opservatorije, sa kojih su posmatrali nebeski horizont. Sa nevjerovatnom tačnošću su uočavali pomjeranja planeta, prirodnih satelita, kometa i sazvježđa. Tim referencama su zapravo uspješno pratili prirodni tok ritmovana planeti Zemlji.

Trenutno, moderni astronomi su produžili njihovu viziju i krenuli korak dalje u potrazi za izvanzemaljskim životom. Krajem 19 vijeka, uvidjeli su da zapravo nije potrebno "gledati nebo" da bi primjetili dokaze o vanzemaljskoj inteligenciji na planeti Zemlji, jer se zapravo, najveći i najmisteriozniji dokazi nalaze upravo na njoj u vidu geografskih mitova.

Tako na primjer:

• U Japanu, tamošnji vladari tvrde da njihova krv potiče od bogova "Zmajeva" koji su se spustili na planetu Zemlju.

• Australijski Aboridžini pričaju o tome kako u unutrašnjosti planete Zemlje i dan danas postoje reptilska bića koja upravljaju ljudskim. Oni vjeruju da su potomci Zmijskih ljudi.

• Amazonski Šamani ih nazivaju "Maninkari", u prevodu "oni koji se skrivaju".

• Grčka mitologija o njima simbolično govori kao o "djeci" nastaloj putem sjedinjavanja neba i zemlje.

• Indijska tradicija ta reptilska bića naziva "Nagas" i tvrdi da njihove aristokratske porodice potiču od njih.

• Na srednjem istoku govori se o tome da je određena "zmijska" rasa odgovorna za kreiranje čovjeka. Knjiga postanka govori o Divovima koji su došli sa Neba kako bi se ukrstili sa kćerima ljudskim. Nazivaju ih "Nefilimi".

• Drevni Sumerani opisuju reptilska bića zvana "Anunaki" ~ u prevodu "oni koji su sa nebesa došli na zemlju" prije oko 450.000 godina. Zapravo, opisali su ih kao reptilsku rasu "bogova" koja se spustila na zemlju putem "vatrenih brodova" sa njihove matične planete, planete "Nibiru".

• U Južnoafričkoj Republici, starosjedioci plemena Zulu ih nazivaju "Čitahuri" - zmijska djeca. Afrička aristokratija vjeruje da vodi poreklo od zmijskih "bogova" koji su došli sa neba.

• U Demokratskoj Republici Kongo drevna tradicija plemena Mangbetu nalaže da izdužene lobanje zadovoljavaju reptilske bogove.

• Pleme Dogona oduvijek vjeruje da su njihovi preci potekli iz zvijezdanog sazvježđa "Sirius".

• U Sjevernoj Americi Hopi indijanci vjeruju da su nebeski bogovi došli na Zemlju kako bi se parili sa njihovim ženama i nazivaju ih "Zmijskom braćom".

• U centralnoj Americi, narod Maja se poistovjećuje sa ljudima Pitona (Zmije). Asteci su govorili da su kreirani od strane Zmijske žene.

Očigledno da je svugdje na planeti moguće pronaći motiv zmije (reptila) osim u onim geografskim regionima gdje su mitološki dokazi misteriozno uništeni (Atlantida, Lemuria, grad Dvarka, Vanaku)...

izvor: facebook - Planetarna Vizija