Limun zaustavlja razvoj tumora

limunada

Limun zaustavlja razvoj tumora

Limun je moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija

limunada

Objavljeno: 02. nov 2015

Limun kao lijek protiv raka jeste jedna od najnovijih vijesti iz savremene medicine. Naime, američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru, Merilend, nedavno je objavio da je limun "moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija". Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemioterapije a što je veoma bitno, pri tom ne utiče na zdrave ćelije.

Jedino još nije objavljeno o kojoj se količini limuna radi - pa se zbog toga preporučuje veliki oprez.

Bez obzira na to, da je limun kao moćan antioksidans dokazani lijek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznato je vijekovima u nazad. Bijeli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog lijeka, nastalog prije više od 2000 godina za koji se zna, da između ostalog, sprečava nastanak tumora. Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka, a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog crijeva i pankreasa.

Limun i zeleni čaj

Poznato je da katehini u zelenom čaju smanjuju mogućnost od pojave raka i infarkta, a naučnici su pokazali da se pozitivno dejstvo zelenog čaja povećava dodavanjem limunovog soka - pretežno zbog C vitamina.

Zeleni čaj sa limunom učiniće da organizam bolje apsorbuje katehine.

Još nešto o limunu

Vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutrališe otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospješuje sagorijevanje masti.

Selen ima antidepresivno dejstvo.

Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cijele godine i to u različitim oblicima: kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, čorbama, slatkim i slanim kolačima, uz ribu, meso...

Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podstiču razmjenu kiseonika u tijelu.

izvor: nezavisne.com-334179