Pet belih otrova u ishrani

Pet belih otrova u ishrani

Ovo su bukvalno najgori otrovi koje možete da unesete u organizam: Izbacite ih iz ishrane

Šećer
Šećer

• Sigurno ste znali da "pet otrova" deluju na vaš organizam i koliko mogu biti opasni ukoliko ih konzumirate svaki dan. Ipak, za njihovo korišćenje nemate izgovor, te je najbolje da ih odmah izbacite iz upotrebe

Objavljeno: 31. maj 2016

Beli pirinač, rafinirane soli pasterizovano kravlje mleko, rafinirani šećer i belo brašno su pet belih otrova, jer sadrže vrlo malo hranljivih materija, proteina i vitamina. Ako konzumirate ovih pet proizvoda svaki dan, vi ćete povećati rizik od hipertenzije, dijabetesa i drugih bolesti.

Da li ste znali da ljudi koji jedu beli pirinač pet puta nedeljno, povećavaju do 17% rizik od dobijanja dijabetesa? Ovo je samo jedan primer koliko ovi proizvodi mogu biti opasni i štetni.

Belo brašno - je skoro čist skrob i sadrži samo malu količinu hranljivih sastojaka originalnog zrna. Dodatni hemijski tretmani dovode do formiranja zrna proizvoda pod nazivom aloksan (koji se koristi u industriji za proizvodnju šećerne bolesti koji medicinski stručnjaci koriste u istraživanja kod zdravih miševa). Aloksan-dijabetes prouzrokuje ogromne količine slobodnih radikala u beta ćelijama pankreasa, koje ih uništavaju.

Beli šećer - se ne može smatrati hranom, već kao čisto hemijska supstanca, koja je ekstrakovana iz biljnih izvora kao što su šećerne trske ili repa. Zatim, njegov sok se vadi u ovom procesu koji uklanja sve proteine i 90% zdravih hranljivih sastojaka. Da bi uklonili tečnost (koju sadrži šećer), dodaju kreč, koji kreira alkalnu reakciju koja ubija skoro sve vitamine. Zatim se dodaje ugljen-dioksid za ubrzavanje procesa kreča.

Kravlje mleko - Proces pasterizacija može pomoći da mleko ima duži rok trajanja, ali su troškovi toga jako visoki Njihov proces uklanja vredne enzima, vitamina A, C, B6 i B12, a u isto vreme, omogućavajući prenos hormona i antibiotika u procesu mleka. Pasterizacija ubija korisne bakterije koje se mogu naći u sirovom mleku.

Beli pirinač - može znatno da utiče na nivo šećera u krvi, što je rizik za dobijanje dijabetesa.Preradom belog pirinča uklanja se gornji sloj i klica, gde u osnovi ostaje samo deo koji se sastoji uglavnom od skroba.

Rafinirana so - ovaj proizvod povećava rizik od nekih kardiovaskularnih problema. Rafinirana so ima svoj deo štetnih nuspojava za one koji kje oriste previše. Dok kuhinjska so ima jod, što je potrebno za vaše dobro zdravlje, mnogi obrađuju hranu koja u sebi ne sadrži jod. Fluor je još jedan dodatak uključen u rafinerijskom procesu u so, koji može biti loš za vas kada ga konzumirate previše, a kao posledicu možete imati visok krvni pritisak.

izvor: superzena.b92.net-1137532