Ozdravljenje običnim vitaminima

Ozdravljenje običnim vitaminima

Mega doze vitamina C i čudesna ozdravljenja

Alan Smith
Alan Smith

Objavljeno: 11. sep 2016 | Irena Dujmušić

Slučaj Alana Smitha s Novog Zelanda poznat je u svijetu. On se izvukao iz kome uzrokovane svinjskom gripom, upalom pluća i komplikacija s leukemijom. Bio je spojen na uređaje za održavanje života, liječnici su namjeravali isključiti uređaje, kada je njegova obitelj intervenirala.

Prošli su kroz niz peripetija i pravnih gnjavaža kako bi primorali bolnicu da ga počnu liječiti intravenoznim C vitaminom (IV C). Jedno vrijeme su ga tako liječili davajući mu doze od 25 do 100 grama dnevno i on se počeo oporavljati. No bolničko osoblje nije mislilo da je za to zaslužan C vitamin te su mu smanjili dozu na 2 grama. On se nastavio oporavljati iako sada puno sporije.

Tada je obitelj prešla na dozu od 6 grama C vitamina, no posebnog oralnog liposomalnog C vitamina. Alan Smith se nastavio oporavljati i danas je potpuno zdrav.

Pa kako je doza od 6 grama liposomalnog C vitamina imala veću učinkovitost od intravenoznog C vitamina? Hranjive tvari topive u vodi poput vitamina C teško prolaze kroz barijeru koja prekriva stanične membrane, a koje se sastoje se od jednake dvoslojne baze (bjelančevine i lipidi) kao i liposomi. Ova barijera kontrolira što ulazi u stanice, te što izlazi iz stanica.

Budući da je liposomalni C vitamin napravljen na istoj bazi kakvu imaju stanične membrane, on prolazi kroz stanične stijenke mnogo učinkovitije od vitamina C koji nije obložen liposomima. Stoga liposomalni C vitamin ima jednaku ili veću učinkovitost od intravenoznog C vitamina.

Kombinacija vitamina C i esencijalnih fosfolipida radikalno poboljšava staničnu biološku raspoloživost. Jednostavno, manje od 20% IV C dolazi u stanice, no lipo-sferni spoj na česticama C vitamina omogućava da 90% C vitamina dođe u stanice. Osim toga, ovako obložene čestice C vitamina ne uzrokuju nuspojave poput dijareje.

Alan Smith se oporavio i ozdravio zahvaljujući liposomalnom vitaminu C. Priču o Alanu Smithu u video uratku možete pogledati ovdje

Pisali smo već o tome da vitamin C liječi rak, a sada imamo i živi dokaz, a Alan Smith nije jedini, ono što je još bolje je ovo saznanje o liposomalnom C vitaminu, koji je učinkovitiji od uobičajenih oblika uzimanja ovog vitamina.

Što se događa kada C vitamin uđe u stanicu raka

Doktor Hugh Riordan - osnivač Zdravstvenog Centra i klinike Riordan u Wichiti, pravi znanstvenik koji je vjerovao u moć znanstvenih mjerenja u borbi protiv dogmi, je od osnivanja centra 1975. godine rutinirano provjeravao količinu vitamina C u krvi kronično bolesnih pacijenata. On je otkrio da takvi pacijenti imaju konstantno iznimno male količine vitamina C u krvi.

Najinteresantnije od svega je da su pacijenti s kancerogenim oboljenjima imali najmanje količine vitamina C u krvi. On je usporedio svoja mjerenja s mjerenjima drugih liječnika i zapazio iste uzorke, svi su oboljeli od raka i tumora imali tek tragove vitamina C u krvi. Stanice raka su negativno utjecale na količinu vitamina C u krvi, osiromašujući zdravo tkivo od vitamina C prije nego li bi ga napale i pretvorile u bolesno i kancerogeno tkivo.

Izvlačenjem vitamina C iz tijela rak je sprječavao imunološki sustav da se bori protiv bolesti. No, ako se velike količine vitamina C akumuliraju u stanicama raka, tada će vitamin C umjesto antioksidansa u njima postati pro-oksidans i reagirat će sa staničnim metalima; bakrom i željezom. Ova kemijska reakcija proizvodi velike količine hidrogen peroksida, koje tada jednostavno ubija stanice raka izazivajući staničnu smrt - apoptozu.

Zašto su liječnici skeptični prema liječenju raka C vitaminom

Ostavit ćemo sada po strani dobro poznate razloge - profit, jer C vitamin je dostupan i jeftin za razliku od silnih konvencionalnih lijekova i tretmana. Dr. Mark Levine, istraživač Nacionalnog instituta za zdravlje SAD navodi da je razlog što se vitamin C nije pokazao učinkovitim u liječenju raka taj što su znanstvenici usredotočeni na oralno korištenje vitamina C (obične tablete askorbinske kiseline), što u samo nekoliko postotaka isporučuje ovaj vitamin u naše stanice. On preporuča intravenozno davanje kako bi do stanica došlo dovoljno C vitamina. No sada postoji još bolji način, a to je upravo liposomalni oblik C vitamina.

Za što se sve osim raka može koristiti C vitamin

Postoji puno razloga za uzimanje vitamina C, jedan od njih je i zdravija koža, jer vitamin C potiče proizvodnju kolagena. Koža se uglavnom sastoji od kolagena. U stvari, kolagen je "ljepilo" koje drži naše cijelo tijelo zajedno. Zdraviji kolagen također znači zdravije zglobove, ligamente, tetive i kosti.

On također pojačava imunitet za čak 85% manje prehlada i gripa i smanjuje rizik od brojnih bolesti. Na primjer, Fredrick R. Klenner, je bio prvi liječnik koji je koristio visoke doze vitamina C za uspješno izlječenje slučajeva dječje paralize, kao i brojnih drugih virusnih bolesti.

Osim toga, visoke doze vitamina C mogu pomoći sniziti povišen krvni tlak, prema nekoliko studija. Također, otkriveno je da ubija i bakteriju uzročnika tuberkuloze...

izvor: matrixworldhr.com