Milanovićevo umiljavanje desnici

Milanovićevo umiljavanje desnici

Milanoviću ovo nije prvi put, prisjetili smo se još nekih njegovih pokušaja umiljavanja desnici

Zoran Milanović
Zoran Milanović

Objavljeno: 26. avg 2016 | Oriana Ivković Novokmet

Uoči izbora Milanović već tradicionalno zbunjuje lijeve birače i nudi se desnima.

Snimke na kojima se Zoran Milanović dodvoravao braniteljima, iznoseći niz neprimjerenih izjava o susjednim narodima, podsjetile su nas na njegove dosadašnje izjave kojima je pokušao hvatati desne birače.

1. Fascinacija Tuđmanom

- "Tko ne razumije Tita ne razumije ni Tuđmana! Te ljude treba razumjeti, to su naši! Lider Franjo Tuđman još uvijek nema u Zagrebu dostojan trg?"

Prisjetili smo se nekoliko lanjskih izjava Zorana Milanovića o prvom hrvatskom predsjedniku. Iako mu na kraju nije dao Markov trg, njegova je Vlada predložila da se barem zračna luka u Zagrebu nazove po Tuđmanu.

Milanović je citirao Tuđmana kada je obrazlagao koliko je štetna peticija kojom se tražilo uvođenje usklika "za dom spremni" kao službenog pozdrava u Oružane snage RH.

Sada se šefu SDP odjednom "fućka za dom spremni".

Published on Sep 26, 2015

2. Euforično skandiranje Hrvatska, Hrvatska!

- "Vi ste domoljubi i patrioti! Ima li ovdje domoljuba? Da vas čujem! Hrvatska! Hrvatska! Hrvatska!" - u euforičnom domoljubnom zanosu, Milanović je završio motivacijski skup "koalicija Hrvatska raste" u svibnju prošle godine.

Nakon tog komičnog domoljubnog ushita, uslijedio je još komičniji komentar Tomislava Karamarka, koji je rekao kako je mahanje zastava kod SDP "lažno i neiskreno, i to zato što je tako tražio američki PR stručnjak" - dok je kod HDZ to "prirodno".

3. TV otkrivenje djeda ustaše

- "Moj djed je bio ustaša, a to mom ocu iz partizanske obitelji nije smetalo" - priznao je u tv debati, pokušavajući se prikazati prihvatljivim desnim biračima.

Osim što je odmah u početku kampanje izvukao do sada prešućenog djeda, šef socijaldemokrata u debati je citirao papu, što ovom "ateistu i agnostiku" nije prvi put.

4. Šaraj malo, brate

Uoči pošlogodišnje kampanje, Milanović je uspio isprovocirati mali verbalni rat sa Srbijom, koji će se pamtiti po neumjesnom vicu kojim se srpskom premijeru željelo poručiti da "smanji dotok izbjeglica na hrvatsku granicu".

izvor: telegram.hr