Zastupnik BPS uhapšen u Visokom

Zastupnik BPS uhapšen u Visokom

HAPŠENJE ZBOG PRODAJE RADNIH MJESTA: U Visokom uhapšen Senad Trako, zastupnik BPS-a Sefera Halilovića

Senad Trako
Senad Trako

• Jučer su uhapšeni Esed Džananović, izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH, Safet Bibić tehničar u Univerzitetskom Kliničkom centru Sarajevo te Ramiz Karavdić i Nedžad Trako

Objavljeno: 27. avg 2016

U okviru akcije "Bosna", prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije na području Visokog noćas iza ponoći uhapsili su još jedno lice, čime je broj uhapšenih povećan na pet, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U Visokom je uhapšen Senad Trako, zastupnik BPS Sefer Halilović, u skupštini Zeničko-dobojskog kantona. Senad je otac Nedžada Trake kojio je uhapšen jučer.

Sefer Halilović
Sefer Halilović

Podsjeitmo, u opsežnoj akciji Federalne uprave policije jučer su na području Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona uhapšene četiri osobe osumnjičene da su zloupotrebom službene funkcije zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji.

Jučer su uhapšeni Esed Džananović, izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH, Safet Bibić tehničar u Univerzitetskom Kliničkom centru Sarajevo te Ramiz Karavdić i Nedžad Trako.

U sklopu akcije izvršeni su pretresi objekata na više lokacija među kojima i prostorije zgrade Elektroprivrede u Sarajevu

izvor: slobodna-bosna.ba-36607