Kim Jong Un smaknuo ministra prosvjete

Kim Jong Un smaknuo ministra prosvjete

POLUDIO KIM JONG-UN: Smaknuo ministra prosvjete zbog nezadovoljstva njegovim radom

Kim Jong Un
Kim Jong Un

• Ministar prosvjete Sjeverne Koreje je pogubljen, a još dvojica čelnika režima u Pjongjangu su upućena na preodgoj, objavio je službeni Seul, potvrdivši informacije o novoj čistki Pjongjanga

Objavljeno: 31. avg 2016

"Ministar prosvjete Kim Yong-Jin je smaknut", rekao je na tiskovnoj konferenciji u srijedu glasnogovornik južnokorejskog ministarstva ujedinjenja Jeong Joon-Hee. Kim Yong-Jin je bio u rangu potpredsjednika vlade.

Pod optužbom da je "antipartijski i antirevolucionarni agitator", Kim Yong-Jin je strijeljan u srpnju, dodao je drugi, neimenovani dužnosnik južnokorejskog ministarstva.

Kim Il-sung i njegov sin Kim Jong-il
Kim Il-sung i njegov sin Kim Jong-il

Južnokorejsko ministarstvo je usto izvijestilo da su dvojica sjevernokorejskih čelnika upućena na preodgoj, među njima i Kim Yong-Chol, visoki dužnosnik za međukorejske poslove.

Otkako je krajem 2011. na dužnosti naslijedio oca, Kim Jong-Un je pogubio i smijenio velik broj režimskih čelnika, najvjerojatnije kako bi ojačao svoju vlast.

U utorak je južnokorejski dnevnik JoongAng Ilbo izvijestio o pogubljenju dvojice visokih sjevernokorejskih dužnosnika početkom kolovoza zbog neposluha vođi Kim Jong-Unu.

izvor: slobodna-bosna.ba-36800