Zukorlić nije potpisao rezoluciju o Srebrenici

Zukorlić nije potpisao rezoluciju o Srebrenici

Muamer Zukorlić nije potpisao rezoluciju o Srebrenici koju su predložili LDP-SDA-LSV

Muamer Zukorlić
Muamer Zukorlić

Objavljeno: 30. jun 2016

Juče su poslanici LDP, SDA i LSV-Zeleni dostavili Skupštini Srbije Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Muamer Zukorlić nije potpisnik ovog predloga.

Jasno je zašto nije, i po čijem naređenju je odustao od svoje politike, koja je povremeno prelazila ukuse čak i ostrašćenih nacionalista. Ispada da je Zukorlić zaista glumio u tom svom nastupu dranja, urlanja, optuživanja i napadanja svega što je srpsko a po njemu je bilo na štetu Bošnjaka. Zukorlić uistinu ponižava srebreničke žrtve i njihove žive članove odlazeći na komemoraciju nedužno pobijenih Bošnjaka sa tri bela BMW-a sa sve natpisim "MUFTIJA" (kakva nekultura, narcisoidnost pomešana sa elementima šizofreničnisti).

Da je Zukorlić manipulant verskim i nacionalnim osećanjima dokazano je stotine puta, posebno u načinu pljačkanja bošnjačke dijaspore, a da je manipulant i sa žrtvama Genocida pokazuje njegov nedolazak na prošlogodišnju dženazu u Srebrenici (verovatno je bio dobro obavešten da će biti kamenovanja), kao i sadašnje distanciranje od potpisivanja Predloga rezolucije koju su pomenute stranke uputile srpskoj Skupštini.

Mogao je Zukorlić potpisati taj Predlog da je hteo. Da ima interesa, on bi potpisao. Ma on bi sam podneo predlog (nije isključeno da to i ne učini, samo ako mu NEKO osmisli prihvatljive formulacije) jer on ništa ne radi ako nema interesa i dobre zarade.

Muamer Zukorlić Foto: Predrag Dedijer
Muamer Zukorlić Foto: Predrag Dedijer

U ovom slučaju Vučić je njemu preči, i njegova volja mora se poštovati, jer što bi on ljutio šefa koji mu je dao da bude predsednik veoma bitnog Odbora za obrazovanje i nauku preko kojeg je akreditovao svoju fabriku za štancovanje diploma i tako legalizovao dugogodišnji lopovluk.

Jednostavno, Zukorlića ne zanima niko i ništa kada je u pitanju njegov lični interes, on u tom slučaju gazi po živima, ponižava mrtve, manipuliše, promoviše neistinu, nekulturu, bahatost, aroganciju, neljudskost, drskost, egocentrizam, fanatizam... Sve to sa ciljem "nek je meni dobro" ostalima, kako bude.

Zukorlić baš brzo predstavi sebe, i on o sebi najbolje govori, a nama ostaje samo da ga slikamo onako kako on sebe samog crta!

Neka mu je na čast, ukoliko je uopšte ima!

izvor: sandzakhaber.net

 

Srbija: 11 poslanika za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Objavljeno: 29. jun 2016

Poslaničke grupe Liberalno demokratska partija - Stranka demokratske akcije Sandžaka i Liga socijademokrata Vojvodine- Zelena stranka, odnosno 11 poslanika, potpisale su i u proceduru Skupštine Srbije uputile Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici na usvajanje po hitnom postupku.

U rezoluciju se najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici, kao i svako poricanje genocida.

Proglašava se 11. juli za Dan sećanja na genocid u Srebrenici i izražava se saosjećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i za njihove porodice i pozivaju se sve susjedne države da nastave da obezbjeđuju pravdu i dugoročnu podršku preživjelima, uključujući po potrebi one koji su bili žrtve seksualnog nasilja, navodi se u tekstu prijedloga.

Prijedlogom rezolucije se podržavaju napori na provođenju istrage i procesuiranja optuženih za genocid u Srebrenici, a obavezuju se da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva i mehanizme da provede istragu i procesuiraju sve odgovorne.

izvor: slobodnaevropa.org-27828116