Dugogodišnje prijateljstvo Lagumdžije i Izetbegovića

Dugogodišnje prijateljstvo Lagumdžije i Izetbegovića

Slika govori više od hiljadu riječi: Lagumdžija dao direktnu podršku SDA i Izetbegoviću

Stranke desne prakse i lijeve retorike

Bakir Izetbegović i Zlatko Lagumdžija
Bakir Izetbegović i Zlatko Lagumdžija

Objavljeno: 06. sep 2016

Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik SDP BiH i Bakir Izetbegović, lider SDA sve češće se druže čime potvrđuju ranije priče da su svi njihovi "ratovi" bili dogovoreni, piše novinska agencija Patria.

Fotografiranje Lagumdžije u društvu Izetbegovića i njegove supruge Sebije Izetbegović jasna je poruka koju bi Lagumdžija kao marketinški mag morao znati - ova fotografija direktna je podrška SDA, ali i politici Bakira Izetbegovića.

Da ovo prijateljstvo traje godinama svjedoče i sve češće "slučajne" posjete Lagumdžije kabinetu Izetbegovića, a srdačni susreti u jeku izborne kampanje ne zbunjuju dobre poznavaoce političkih prilika u BiH.

Bakir Izetbegović i Zlatko Lagumdžija
Slučajni Prolaznici

I danas se prepričava slučaj iz 2014. godine kada je pokrenuta smjena Lagumdžije iz Vijeća ministara, a savez i prešutni dogovor tadašnjeg lidera Socijaldemokratske akcije SDP i Stranke demokratske akcije SDA Zlatka Lagumdžije i Bakira Izetbegovića ostao je čvrst - uprkos činjenici da je SDA podržala smjenu Lagumdžije sa mjesta šefa diplomatije.

I sam Lagumdžija tada je izjavljivao da sarađuje sa Izetbegovićem u svemu što je u interesu građana, a primjer toga je investicijski paket koji je ponuđen Kataru.

Nikada ništa od toga nije realizirano.

Zlatko Lagumdžija i Bakir Izetbegović ocijenili su pojedini analitičari imaju nešto zajedničko, a to je da su političari koji pri javnim istupima olako daju obećanja narodu, a koje kasnije ne ispunjavaju. Tako nešto, lako je zaključiti, nije dopustivo i nije odlika velikih državnika.

izvor: nap.ba-28539