Boras, Madunović i Galić zapovjedili krivotvorenje potpisa

Boras, Madunović i Galić zapovjedili krivotvorenje potpisa

Zdravko Boras i Milenko Madunović Zdravko Boras i Milenko Madunović
Zdravko Boras i Milenko Madunović

Objavljeno: 08. sep 2016

Pravna država je u MUP ZHŽ doživjela potpuni kolaps, pa je nastao totalni kaos, kojeg županijska vlast ne želi riješiti iz jasnih razloga - a za to nema snage niti Dragan Čović, koji se našao pod utjecajem policijske kriminalne hobotnice.

Prošle godine je, nakon krivotvorenja potpisa jednog od članova Povjerenstva za promaknuće, dodijeljen veliki broj činova višeg inspektora i samostalnog inspektora u MUP ZHŽ. Naravno činovi su dodjeljivani odabranima i poslušnicima - a neki od njih imaju lažne diplome.

Takvim radom MUP ZHŽ i policija su postali djelotvorno ugroženi od osoba kojima je osobni i skupni interes iznad svega. Napravljena je segregacija na poslušnike, koji upravljaju "životima i smrti" velikog broja policajaca, i s druge strane službenika, koji žele raditi zakonito i po pravilu službe.

Dokazano krivotvorenje potpisa

Da su potpisi jednog člana povjerenstva krivotvoreni je dokazano od strane vještaka Alojzija Franića. Promaknuti su nezakonito mnogi službenici, koji su zapravo dio skupine koja zataškava kaznena djela u Odjelu kriminaliteta na čijem je čelu Miroslav Galić, osoba osuđena na kaznu zatvora zbog milijunskog kriminala u PU Posušje.

Član povjerenstva, čiji je potpis krivotvoren je pokojni Vjekoslav Šimunović, a duga dva člana su bili Jozo Marić i Rajko Musa. Upravo njih dvojica bi trebali odgovoriti na pitanje je li pred njih došao krivotvoren potpis preminulog Šimunovića ili...

Nova promaknuća su dijeljena prošle godine i svakako da su ih naložili ministar Zdravko Boras, koji je MUP ZHŽ uvukao u još veći kaos, Milenko Madunović v.d. ravnatelja, nezakonito postavljen i Miroslav Galić, načelnik Odjela kriminalističke policije.

Zoran Galić
Zoran Galić

Jasno je da ova trojka ponižava MUP ZHŽ, njihove djelatnike, vlast u županiji i pravnu državu i nanosi svima ogromnu štetu i naravno za sve su znali. Popis promaknutih je ranije objavljen, a radi se o poslušnicima navedenog trojca, čiji je sadašnji rad imao preteču u radu Zorana Galića, bivšeg ravnatelja policije s lažnom diplomom.

Da bi pokušali utjecati na presudu, kao dokazni materijal na sudu, iz MUP je pristigao rokovnik u kojem je navodno stajao zapisnik koji je prethodio potpisivanju, ali prema saznanjima i taj tekst u rokovniku je krivotvoren.

U MUP ZHŽ vlada takav pravni kaos iza kojeg stoje dvojica "genijalaca" Željko Jukić iz Posušja i Željko Naletilić i Širokog Brijega. Obadvojica su kontroverzni i izgorili su u pravnom kaosu MUP i što je najgore ne prestaju s nezakonitim radom. Nanose ogromnu štetu.

Stvar može riješiti samo FUP

Dodik - Čović
Dodik - Čović

Jasno je da Zdravko Boras i ostali žele nastaviti s kriminalom i dosadašnjim načinom rada. Njegov rad, ali i ostalih, se pomno analizira i prema dokumentaciji radi se o kriminalu za policijske anale, a pravnu nezakonitu podlogu su radili upravo genijalni pravnici Željko Jukić i Željko Naletilić i to ne samo u protekle dvije godine, već gotovo dva desetljeća.

Zdenko Ćosić ne smije ništa poduzeti, dok Čović važe

U Vladi ZHŽ nitko nikoga ne ferma 1%. Džepovi su im puni kestenja, pa tako i Zdenka Ćosića zbog mnogih nezakonitosti, koje se stajale županiju duga od gotovo 100 milijuna KM.

Zapravo Zdenko Ćosić, mora šutjeti i provoditi jedan oblik političkog sadizma, kada je u pitanju kriminal u MUP ZHŽ i odnos prema javnosti. Ne samo da je politički, on je i stručno i odgovorno preslab.

Dragan Čović od svojih savjetnika ima jasnu analitiku i sliku kriminala u ZHŽ.

Smije li on poduzeti korake? Na to bi trebao sam dati odgovore.

izvor: ljubuski.net-18839

 

Nove istrage oko Ivice Čuljka, načelnika PU Ljubuški

Objavljeno: 21. sep 2016

Ivica Čuljak, načelnik PU Ljubuški se, nakon istrage oko diplome s Agronomskog fakulteta u Mostaru, našao na meti novih istražnih radnji.

Njegova, ali i diploma Zdravka Borasa su bile predmet površne istrage u kojoj Tužiteljstvo ZHŽ ima ogroman strah od otvaranja bezakonja u školstvu i krivotvorenja diploma u što je upleteno mnogo osoba. Prema spoznajama, započela je dubinska kontrola navedenih diploma uz zaron istražitelja s "bocama kisika".

Kriminal oko oružja

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, predsjednik OO HDZ BiH Ljubuški Ante Mišetić Sova i bivši ministar financija u Vladi ZHŽ Radoslav Luburić, su nezakonito dobili dozvole za nošenje i nabavku oružja od strane djelatnika PU Ljubuški, protiv kojeg se u Ljubuškom vodi istražni postupak s višemjesečnim odugovlačenjem. Tužiteljstvo odugovlači, po svemu sudeći, zbog riba iz lokalnog sustava vlasti, pa se zbog svega uključilo i Federalno tužiteljstvo.

Iz Federalnog tužiteljstva se doznaje kako postoje utemeljene sumnje da je. u ove nezakonite radnje oko oružja, upleten i Ivica Čuljak, načelnik PU Ljubuški. Čuljak je formalno stručnjak za uzgoj i rasplod svinja, a istraživanjima se bavio na poznatoj farmi Ivana Mišetića, djelatnika GP BiH.

Posljednjih mjeseci, doznaje se po zapovjedi iz MUP-a, počinio je nekoliko teških nezakonitih radnji o čemu svjedoči dokumentacija, kršeći više zakonskih propisa ZHŽ i F BiH. Slučaj podsjeća na kriminal oko dodjele oružja osobama iz kaznene evidencije u Grudama, pa bi Čuljka istražni postupak mogao dovesti u ravan s načelnikom PU Grude Mirom Pejićem.

Tko je izdavao usmene zapovjedi?

Nedvojbeno, zapovjedi su izdavale osobe iz vrha MUP-a ZHŽ i Uprave policije. Spominju se imena Zdravka Borasa, Milenka Madunovića, Zorana Galića i načelnika Odjela kriminalističke policije Miroslava Galića. Miroslav Galić će, kako smo ranije pisali, morati napustiti MUP ZHŽ zbog teških kriminalnih radnji u kojima je krivotvorio stotine javnih isprava. U vlastitim se očima vide da su iznad zakona.

izvor: ljubuski.net-18935