Ozbiljan skandal ministra Mire Kovača

Ozbiljan skandal ministra Mire Kovača

Potvrđen je ozbiljan skandal ministra Kovača

Ivica Dačić - Miro Kovač
Miro Dačić - Ivica Kovač

• Doista je pred izbore promaknuo 270 ljudi u MVP; diplomatski status pokušao je dodijeliti i jednom vozaču

Objavljeno: 07. sep 2016

Jutarnji list danas je objavio kako je ministar Miro Kovač mjesec dana prije izbora promaknuo 270 zaposlenika MVEP - dodajući da "neki od njih za to nisu imali uvjete".

Informacije o promaknuću potvrdili su Hini iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova:

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač promaknuo je određeni broj djelatnika MVEP-a u skladu sa zakonima i u nastojanju da se ispravi nepravda prema pojedinim diplomatima koji nisu napredovali godinama.

Motivacija i ispravljanje nepravde

U Ministarstvu kažu da su promaknuća donesena prema zakonu i potrebnim pravilnicima, te da djeluju motivacijski za zaposlenike:

Postavljenjima i promaknućima u više diplomatsko zvanje uvažava se osobni doprinos profesionalnih diplomata izgradnji hrvatske službe vanjskih poslova, motivira ih se za učinkovito i kreativno izvršavanje radnih zadataka i omogućava im se nastavak karijernog napredovanja - ističe se u priopćenju.

MVEP naglašava da je ovim promaknućima ispravljena i višegodišnja nepravda prema pojedinim profesionalnim diplomatima koji nisu promicani više od pet godina.

Zaboravili su spomenuti broj

U priopćenju ministarstva ne navodi se o kolikom se broju promaknuća radi.

Po pisanju Jutarnjeg lista, Kovač je promaknuo više djelatnika nego što su to zajedno učinili dvoje njegovih prethodnika Goran Jandroković i Vesna Pusić.

Jutarnji piše da je Kovač tražio diplomatski status za voditelja vozačke službe kao i za referente u računovodstvu.

Pusić je promicala i dvaput godišnje

MVEP je na to odgovorio ne navodeći brojeve "da je prethodna čelnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova pojedine diplomate promaknula i po dva puta godišnje, s tim da je odluke o promicanju donosila čak i u siječnju 2016., više od dva mjeseca nakon zadnjih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor".

Promaknuti zaposlenici MVEP u skladu s unapređenjem dobit će i veće plaće, piše Jutarnji, a Ministarstvo poručuje da se radi o iznosima u okviru odobrenih sredstava za plaće u MVEP - "Financijska su sredstva planirana. Nikakvog dodatnog opterećenja za državni proračun neće biti" - zaključuje ministarstvo.

izvor: telegram.hr