Radončić od kriminalca do čuda

Radončić od kriminalca do čuda

LJUBIČANSTVENO: Bakir Izetbegović - Fahrudin Radončić
LJUBIČANSTVENO: Bakir Izetbegović - Fahrudin Radončić

Objavljeno: 15. sep 2016 | Dalio Sijah

Ljubavna priča između SDA i SBB, odnosno njihovih lidera, Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića nije novost, ali ipak odnos donedavnih zakletih neprijatelja, koji su se godinama međusobno optuživali za krupne kriminalne radnje svakako predstavlja udar na zdrav razum građana.

Tako je lider SDA, Bakir Izetbegović prije današnjeg sastanka sa liderima SBB i HDZ BiH, Fahrudinom Radončićem i Draganom Čovićem izjavio:

Fahrudin Radončić je stvorio jedno čudo, jednu imperiju u Sarajevu sa izgradnjom zgrada i to trebamo iskoristiti Bakir Izetbegović, N1, 15. sep 2016

Međutim, upravo su se Radončićeve "graditeljske vještine" našle na Izetbegovićevom udaru sredinom 2012. godine kada je Izetbegović u intervjuu za magazin Dani odgovarao na medijske napade od strane Dnevnog Avaza, čiji je osnivač i dugogodišnji vlasnik upravo bio lider SBB.

Notorna je glupost i bezobrazluk kazati za SDA da ništa nije uradila u dvije decenije. Pa ko je uradio ako nije SDA? Historijske činjenice jasno svjedoče da su ljudi iz SDA, na čelu sa Alijom Izetbegovićem, rizikujući slobodu otvorili procese demokratizacije, a zatim, rizikujući živote organizovali odbranu Bosne i Hercegovine. Da bi zatim bili motor reformskih procesa u zemlji, itd. Radončić je bio tu negdje, nekad pomažući, češće odmažući, većinom gradeći svoje vile i tornjeve dok smo mi gradili državu  Bakir Izetbegović, Dani, 15. jun 2012

I dvije godine kasnije, uoči posljednjih Opštih izbora, Izetbegović je veoma negativno govorio o Radončiću, te ga je čak doveo u vezu i sa određenim kriminalnim krugovima.

Radončić i njegov SBB imaju vlastite medije, tornjeve i milione, ali nedavno čitanje optužnice Naseru Keljemendiju, u kojoj američki tužilac navodi Radončića kao člana zločinačke udruge, konačno stavlja tačku na mnoge dileme i liku i djelu Fahrudina Radončića i definitivno ga diskvalifikuje kao ozbiljnog kandidata za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Klix, 22. jul 2014

Ovakvih i sličnih istupa i sa jedne i sa druge strane u predizbornoj kampanji od prije dvije godine, ali i nakon nje, nije manjkalo, pa stoga Bakiru Izetbegoviću zbog njegove najnovije izjave dajemo ocjenu nedosljedno.

izvor: istinomjer.ba