Izrael podržava Al-Nusra Front

Izrael podržava Al-Nusra Front

Izraelski političar priznao: Sarađujemo sa teroristima

Assad is ISIL

Objavljeno: 18. sep 2016

Šef izraelske vojske, Gadi Eisenko, oglasio se i poručio kako nije točno da je izraelska vojska (IDF) povezana s terorističkom organizacijom Al-Nusra Front, nakon što je to rekao član izraelskog parlamenta.

No, nadodao je kako nije tajna da izraelska vojska održava kontakte sa "sirijskim milicijama" kako bi osigurali mir na izraelsko-sirijskoj granici.

O čemu se radi? Naime, izraelski zastupnik Akram Hasson otvoreno je optužio izraelsku vojsku za suradnju s teroristima u Siriji.

"Nije nikakva tajna da IDF surađuje s Al-Nusra Frontom. Ranije su nam već rekli kako Nusra koordinira poteze s IDF-om", istaknuo je Hasson u razgovoru za izraelski Kanal 2, piše izraelski list Jerusalem Post.

Izjavu je dio u trenutku kada Al-Nusra Front upravo pokušavaju zauzeti grad Khader na prostoru Golanske visoravni. Riječ je o gradu u kojem živi oko 25,000 Druza, a sam Hasson pripada etničkoj skupini Druze, prenosi Avaz.

"Dobili smo informacija iz različitih strana i od ljudi iznutra koji su nam potvrdili kako Al-Nusra Front dobiva potporu bez presedana od IDF-a. Njihovi borci zauzimaju položaje gdje prvo IDF bombardira sirijsku vojsku", rekao je Hasson.

izvor: vijesti.ba-324864