Gratz: Zašto se građanska BiH ne brani u Mostaru?

Gratz: Zašto se građanska BiH ne brani u Mostaru?

Dennis Gratz
Dennis Gratz

Objavljeno: 21. sep 2016

Dennis Gratz, predsjednik Glavnog odbora Naše stranke, reagovao je na istupe pojedinaca iz drugih opozicionih stranaka kojim se posljednjih sedmica pitanje "ujedinjenja građanskih opcija" i odbrane građanske BiH isključivo svelo na općinu Centar.

- "Nema veće ironije nego da oni koji zagovaraju građansku BiH, a koja počiva na ideji da su svi građani i građanke jednaki, misle da su građani i građanke općine Centar nejednaki, odnosno mnogo važniji od drugih. Ja sam stanovnik Centra, ali zašto bi to Centar bio važniji od Bihaća ili Goražda, zašto su škole u koje nam idu djeca bitnije u Centru nego Tuzli, zašto se građanska BiH ne brani u Gračanici, ili Mostaru koji su prodali i zaboravili?" - kazao je Dennis Gratz.

- "Razumijem da su uložili najviše novca u svoje kandidate za Centar, razumijem da neki tu vide spas od političkog poraza, ali nemojte pretvarati priču o odbrani građanske Bosne i Hercegovine u očajnički vapaj za spas političke kontrole nad budžetom najbogatije sarajevske općine. Prije par dana sam posjetio Bihać, Bosansku Krupu, Sanski Most i Bosanski Petrovac, i kada vidite sa kakvim problemima se oni susreću,k oliko žele promjene, i koliko ljudi vjeruje u građansku državu, jasno vam je da se ona ne brani u Sarajevu, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini" - zaključio je Gratz.

izvor: dnevni-list.ba