Popis Kordićevih žrtava na crkvi u Šibeniku

Popis Kordićevih žrtava na crkvi u Šibeniku

Na vratima crkve osvanuo popis Kordićevih žrtava iz Ahmića

Dario Kordić
Dario Kordić

Objavljeno: 25. sep 2016

ŠIBENIK - Aktivisti šibenske organizacije Antifa postavili su u noći sa subote na nedjelju, na vrata crkve Župe pohođenja blažene djevice Marije u Njivicama, papir s popisom žrtava Darija Kordića ubijenih 16. aprila 1993. godine u Ahmićima u BiH, piše ŠibenikIN.

Kako dodaje ŠibenikIN, u crkvi svetog Leopolda te župe, prije sedam dana održana je tribina osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića.

"Antifašisti ne razlikuju etnička čišćenja i ratne zločine Darija Kordića u Ahmićima od njegovih kompanjona koje su iste stvari radili s bošnjačke i srpske strane u procesu potpune destrukcije svih tekovina narodnooslobodilačke borbe. A u ovom slučaju cilj je bio destrukcija BiH kao zemlje njezinih ravnopravnih naroda i narodnosti. Nema te tvorevine kao što je bila Hrvatska Republika Herceg Bosna ili tog svetog nacionalog cilja koji može opravdati ubistvima beba od tri mjeseca - što se desilo u Ahmićima", pojasnili šibenska Antifa motive svog čina.

Dodali su, da razumiju teološki nauk Crkve koja nudi oprost, pokajanje i preobraćenje pojedinca.

"Ali, Crkva nikad nije nedvosmisleno osudila zločine, kako one Ahmićke, tako i one ustaške. Veliki problem je što Crkva agresivno gura u svjetovni život te opravdava zločine i zločince i predstavlja ih kao uzore. A nažalost tome smo svjedoci dok čitamo Glas Koncila koji donosi feljtone koji minorizuju logore u Jasenovcu i dječji logor u Jastrebarskom, te negiraju onaj u Jadovnom, a veličaju i viktimiziraju fašističke vojnike i generale koji su provodili slična etnička čišćenje kao što ih je radio i Kordić", kažu u Antifa Šibenik. (ŠibenikIN)

izvor: nezavisne.com-388964