Uhapšen bivši šef Kontraobaveštajne službe VJ

Uhapšen bivši šef Kontraobaveštajne službe VJ

Radovan Aleksić
Radovan Aleksić

Objavljeno: 03. okt 2016

Na graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom prelaska iz Crne Gore u Srbiju, uhapšen je pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobaveštajne službe Vojske Jugoslavije. Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je pokušao ubistvo policijskog inspektora Predraga Šukovića, bivšeg načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije Crne Gore, pre dva meseca u centru Podgorice.

Aleksić se prilikom hapšenja nalazio u rent-a-kar vozilu podgoričkih oznaka, a posle hapšenja odvezen je u Podgoricu.

Portalu RTCG saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva da je Aleksić uhapšen po poternici crnogorskog tužilaštva.

Na Predraga Šukovića 11. jula ove godine ispaljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Po nalogu nadležnog tužioca, skinuti su i video zapisi sa video kamera na lokacijiama koje se nalaze od mesta događaja u pravcu bekstva na kojima je, kako se veruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

Aleksić je u javnost dospeo 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću. U to vreme bio je načelnik bezbednosti Podgoričkog korpusa VJ. U napadu je korišćeno i vatreno oružje. Napadači nikada nisu otkriveni, prenose mediji.

Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obaveštajne službe u Podgorici. Posle referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

izvor: slobodnaevropa.org-28028892