Snaga BiH pomalo jenjava

Snaga BiH pomalo jenjava

DOŠLO VRIJEME, IZDAJE GA "SNAGA": Nikad gora Bakirova "POBJEDA"; Bošnjaci gube Stolac i Srebrenicu, a Dodik i Abdić SLAVE!

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

Objavljeno: 03. okt 2016

Nakon likovanja Milorada Dodika zbog furiozne pobjede SNSD-a u RS-u, potom likovanja Dragana Čovića zbog apsolutne pobjede HDZ-a, "tamo gdje su Hrvati", te pobjede Fikreta Abdića u Velikoj Kladuši, pa i očekivane pobjede SDA-ovih "odmetnika" Amre Babić, Fuada Kasumovića, Muhameda Ramovića i Ibrahima Hadžibajrića, SDA se može pohvaliti da je dobila samo u onim, nažalost sarajevskim, općinama gdje se naseljavaju Arapi!

Nakon likovanja Milorada Dodika zbog furiozne pobjede SNSD-a u RS-u, potom likovanja Dragana Čovića zbog apsolutne pobjede HDZ-a "tamo gdje su Hrvati", te pobjede Fikreta Abdića u Velikoj Kladuši, pa i očekivane pobjede SDA-ovih "odmetnika" Amre Babić, Fuada Kasumovića, Muhameda Ramovića i Ibrahima Hadžibajrića, SDA se može pohvaliti da je dobila samo u onim, nažalost sarajevskim, općinama gdje se naseljavaju Arapi!

Tako je SDA od devet općina u KS odnijela pobjedu u osam, dok je u Općini Stari Grad pobijedio nezavisni kandidat Ibrahim Hadžibajrić.

Aktuelna načelnica Visokog Amra Babić, uvjerljivo je pobijedila u utrci za načelnika. U Zenici i Goraždu također uvjerljivo su pobijedili nezavisni kandidati za načelnike Fuad Kasumović i Muhamed Ramović.

Fikret Abdić, kandidat Laburističke stranke, na pragu je pobjede za načelnika Općine Velika Kladuša, tvrde u ovoj stranci. Kandidat Građanskog Saveza Šuhret Fazlić prema svemu sudeći novi je gradonačelnik Bihaća. Tako je SDA od cijele Bosanske Krajine zadržala načelnika u Sanskom mostu.

No, najtužnija i najbolnija činjenica za Bošnjake jest poraz u Stocu i Srebrenici gdje se zaista išlo na izbore pod sloganom "u jedinstvu je snaga". Ovaj poraz bi morao koštati OSTAVKE aktualnog lidera SDA Bakira Izetbegovića!

izvor: thebosniatimes.ba-5874