Beskrajni nepotizam SDA

Beskrajni nepotizam SDA

NAŠI UHLJEBI: Većina SDA-ovih "guzonja" svoje kćeri zapošljava u državne firme, a sinove ženi kćerima tajkuna!

Safet Softić
Safet Softić

• Safet Softić, jedan od najrangiranijih funkcionera SDA, a i Islamske zajednice, ovih dana zaposlio kćerku baš tamo gdje je operirao nedavno uhapšeni Esed Džananović zbog uzimanja mita

Objavljeno: 09. okt 2016

Taman kad su mediji objavili da je konačno dolijala grupa SDA-ovih provodadžija na čelu sa Esedom Džananovićem, koja je prodavala radno mjesto u državnim firmama i institucijama za 10 000 KM, a potom da je Amir Zukić uzimao čak i 50 000 KM za neku malo jaču funkciju, te da je ova operacija hapšenja, makar kasnila jednu deceniju, imala preventivni karakter, pohlepni SDA-ovci su nastavili upošljavati svoje najrođenije u državne firme.

Tako je Safet Softić, jedan od najrangiranijih funkcionera SDA, a i Islamske zajednice, ovih dana zaposlio kćerku baš tamo gdje je operirao uhapšeni Džananović - u JP Elektroprivredu BiH. O Softiću kao političaru izlišno je govoriti. Radi se o hodži koji već dugi niz godina obnaša najviše stranačke i državne funkcije, a bio je i predsjednik Sabora IZ.

Zanimljivo je da je informaciju našem portalu dostavila kćerka šehida čiji je babo bio radnik Elektroprivrede te da se željela prijaviti na konkurs na koji je već bila primljena Softićeva kćerka. Naravno, konkurs je objavljen radi zadovoljenje zakonske forme, a odluku o primanju mlade Softićke donio je novi direktor Bajazid Jašarević. On je, očigledno i došao na ovu funkciju po jaransko-stranačkoj liniji iz Tuzle kojoj pripada i Softić.

Do sada se u medijima moglo pročitati da su kćeri Mirsada Ćemana, na primjer, zaposlene u Narodnoj banci, Timura Numića i Vijeću ministra. Nije objavljeno da je Šemsudin Mehmedović uposlio svoju kćerku u Agenciju za bankarstvo, kao i desetina drugih "termituša" koje su se "uvalile" u udobne državne fotelje.

Na lokalnim razinama nepotizma je još očitiji i brutalniji!

Što se tiče mladih "zelenih termita" oni izbjegavaju državne firme i radije se odlučuju ženiti kćeri SDA-ovih tajkuna. Instagram "vrvi" od takvih fotografija. Raskoš koji se može vidjeti na fotografijama u kojem žive djeca "zelene buržoazije" neodoljivo podsjeća na slike iz televizijskih sapunica. Ali, oni se ne grebu o državnom budžetu i kao takvi mogu biti tema tabloida.

izvor: thebosniatimes.ba-5949