Plagijator potpredsjednik hrvatskog Sabora

Plagijator potpredsjednik hrvatskog Sabora

Plagijator diplomskog postao potpredsjednik Sabora, SDP-ovci ga podržali

Tomislav Karamarko i Milijan Vaso Brkić na predizbornom skupu HDZ u Šibeniku 15.02.2016. (Foto H. Pavić)
Tomislav Karamarko i Milijan Vaso Brkić na predizbornom skupu HDZ u Šibeniku 15.02.2016. (Foto H. Pavić)

Objavljeno: 14. okt 2016

Godinama već traje afera oko plagiranja diplomskog rada od strane HDZ-ovog Milijana Brkića. Njemu je ista i poništena 2014. godine u Narodnim novinama, ali mu je Upravni sud u ljeto 2015. godine nepravomoćno ukinuo rješenje Visoke policijske škole koja je zbog plagiranja poništila diplomski rad glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića.

Sutkinja Tamara Bogdanović ranije je rješenje poništila zbog proceduralne pogreške, jer je odluku u ime Visoke policijske škole donio dekan, a ne stručno vijeće koje je to trebalo učiniti po poslovniku:

- "Ono što je sud mogao izvršiti uvid, odnosno da usporedi dvije preslike diplomskih radova proizlazi da je tuženik osnovano u pravilu utvrdio da je 70 posto rada tužitelja zaista prepisano iz diplomskog rada godinu dana ranije od Stanka Tomića" - rekla je sutkinja Upravnog suda u Zagrebu Tamara Bogdanović kada je u srpnju prošle godine ukinula rješenje Visoke policijske škole o oduzimanju diplome tajnika HDZ Milijana Brkića.

Lobotomizatori
Lobotomizatori

Od tada pa do danas afera oko Brkićeve diplome je top tema u domaćoj politici, a upravo zbog toga Brkić se često nalazio pod udarom SDP-ovaca.

No, sve te SDP-ovce to danas nije zasmetalo kada su Brkića izglasali za potpredsjednika Sabora. Činjenica da je Brkić oko 70 posto rada prepisao očito nije smetala ni Andreju Plenkoviću da ga na tako odgovornu funkciju i postavi.

Autor plagijata tako je danas praktički jednoglasno odabran i od strane SDP i HDZ. Pri glasanju za Brkićevo imenovanje bila su 134 zastupnika, 10 ih je bilo suzdržano, a samo četvero protiv.

Iako će, vrlo vjerojatno, oporbeni političari tvrditi da su za Brkića glasali jer je takva praksa, ostaje činjenica da su za potpredsjednika Sabora pomogli staviti čovjeka koji je plagirao diplomski rad, a kojeg zbog toga već godinama prozivaju. (Hina)

izvor: index.hr-925738