Podgorica: Uhapšen bivši komandant srpske Žandarmerije

Podgorica: Uhapšen bivši komandant srpske Žandarmerije

Bratislav Dikić
Bratislav Dikić

Objavljeno: 16. okt 2016

Grupa od 15 osoba, među kojima se nalazi i bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, uhapšena je u okolini Podgorice, nezvanično saznaje B92. Prema nezvaničnim informacijama ove TV kuće, grupa je bila naoružana, a tokom noći je "locirana i uhapšena".

Prethodno je televizija Pink M objavila da je grupa čiji je vođa bio Dikić ušla u Crnu Goru i unijela velike količine oružja i municije sa ciljem da izazove oružane sukobe, pa čak i likvidacije.

Pozivajući se na nezvanična saznanja "iz krugova" policije TV Pink M navodi da je pomenuta grupa u Crnu Goru ušla "na osnovu dogovora sa jednom političkom grupacijom", radi izazivanja oružanih sukoba "širom Crne Gore", na dan održavanja parlamentarnih izbora.

Grupu, prema navodima Pink M, predvodi bivši šef žandarmerije Srbije Bratislav Bata Dikić.

Published on Oct 16, 2016

U Crnoj Gori danas se održavaju redovni parlamentarni izbori. Uprava crnogorske policije je prije tri dana najavila mogućnost da u Crnoj Gori tokom izborne noći bude izazvano nasilje. (B92.net)

izvor: atvbl.com

 

Pokušaj Euromajdana u Crnoj Gori

Tužilaštvo: Dikić i ostali htjeli da pucaju na građane, zauzmu Skupštinu i uhapse premijera Đukanovića

Euro Maidan, Ukraine - 22. jan 2014
Euro Maidan, Ukraine - 22. jan 2014

Objavljeno: 16. okt 2016

"Osnovano se sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori", saopštilo je Specijalno tužilaštvo.

Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vrijeme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene gradjane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namjerom da proglase izbornu pobjedu odredjenih političkih partija - piše u saopštenju.

Takodje se sumnja da je plan kriminalne organizacije bilo lišavanje slobode premijera Crne Gore.

izvor: slobodnaevropa.org-28056880