Rusija doprinela raspadu Jugoslavije

Rusija doprinela raspadu Jugoslavije

Vladimir Putin

• Rusija je doprinela raspadu Jugoslavije, ratovima na ovom području, smanjenju životnog standarda, sukobu sa NATO, porastu rusofilstva, izjavio je danas osnivač fondacije Srpsko evro-azijska saradnja Vencislav Bujić

Objavljeno: 21. okt 2016

Vencislav Bujić je na konferenciji za novinare rekao da je u proteklih 100 godina Moskva učestvovala u oružanim sukobima u Poljskoj, Kini, Španiji, Finskoj, Koreji, Egiptu, Mađarskoj, Laosu, Vijetnamu, Alžiru, Jemenu, Mađarskoj, Siriji, Čehoslovačkoj, Kambodži, Indiji, Bangladešu, Angoli, Somaliji, Etiopiji, Avganistanu, Nikaragvi, Libanu, Libiji, Ukrajini, Siriji.

Umesto da podstiče nešto konstruktivno, Rusija u raznim delovima sveta provocira konflikte, izjavio je Bujić, uz ocenu da je, s druge stranem, NATO "odbrambena organizacija".

Predsednik Republikanske partije Nikola Sandulović je rekao da je NATO potreban Srbiji. Dolaskom NATO Srbija dobija mir, jer članice alijanse ne ratuju međusobno, izjavio je Sandulović. Srbiji nema opstanka bez Evropske unije. Predodređeni smo da živimo u Evropi, rekao je Sandulović, uz konstataciju da "igra toplo-hladno sa Zapadom ne opstaje".

Srbiji je mesto u EU i NATO. To je jedina garancija da Srbija više neće ratovati, izjavio je Sandulović. Prema njegovim rečima, Srbija mora da odluči da li je za EU ili za Rusiju.

izvor: danas.rs-330475