Salihović nije htio procesuirati Dodika

Salihović nije htio procesuirati Dodika

KASNO MLADEN NA KOSOVO DOĐE: Bosić otkrio da Salihović nije htio procesuirati Dodika

Goran Salihović
Goran Salihović

• Bosić je objasnio da je u BiH pravilo da se oni koji štite kriminal zaklanjaju iza nacionalnih interesa

• "Salihović mi je rekao u jednom razgovoru - 'neću da diram Dodika jer neću da doprinesem uništenju BiH'", izjavio je predsjednik SDS-a u ostavci Mladen Bosić gostujući u emisiji "Puls" BN televizije

Objavljeno: 21. okt 2016

O smijenjenom glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću je naveo i da mu je poznato da kada je suspendovan i kada su istražni organi ušli u njegovu kancelariju - da su našli stotine predmeta koji su bili sklonjeni u njegove fioke.

"To nisu samo predmeti vezani za kriminal u Republici Srpskoj. To su predmeti koji se dovode u vezu sa kriminalom nekih visokopozicioniranih funkcionera iz reda drugih naroda u BiH", kazao je Bosić.

Komentarišući lokalne izbore Bosić je naveo da su događanja u izbornom procesu u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori puna koincidencija i podizanja tenzija, koja su išla u korist vladajućim strukturama.

Mladen Bosić
Mladen Bosić

Primjer tome, kako je rekao, jeste prisustvo ekstremnih grupa iz Srbije, koje su trebale da probude strah među građanima. Bosić je zbog toga uputio poruku vlastima Srbije.

"Uzmite i analizirajte šta je bilo u Prnjavoru dan prije izbora i šta je bilo u Crnoj Gori na dan izbora. U Prnjavor su takođe, došli neki ljudi iz Srbije, a jedan od njihovih vođa, koliko sam shvatio je aktivno vojno lice u Srbiji. Ja bih predložio rukovodstvu Srbije da ipak preispita šta se to dešava u njihovim obavještajnim službama i u BIA", rekao je Bosić.

Bosić je i dalje ubijeđen da je politika koju je zastupao jedina ispravna za građane Republike Srpske, a da se od političkih protivnika razlikovao u sistemu vrijednosti.

"Moj sistem vrijednosti nije da po svaku cijenu tražim konflikt sa drugima. Moj sistem vrijednosti nije dizanje tenzija da bih ja ili stranka imali koristi. S druge strane Dodikova politika je da narodu treba gazda, vladar, neko ko će biti iznad naroda i iznad zakona. Ja mislim da narodu vlast mora da bude sluga. To su dva različita sistema vrijednosti", dodao je Bosić u emisiji "Puls" BN televizije.

izvor: slobodna-bosna.ba-39310