Putinov čovjek došao po ruske špijune

Putinov čovjek došao po ruske špijune

RUSKO-SRPSKA ŠPIJUNSKA MAFIJA: Putinov čovjek došao po ruske špijune, Dikića brani misteriozni Rus

Vladimir Putin

• Iz Srbije je deportovano nekoliko ruskih špijuna zbog umješanosti u pokušaj izazivanja terorističkog napada u Crnoj Gori

Objavljeno: 28. okt 2016

Šef svih ruskih bezbjednosnih službi, Nikolaj Petrušev, došao je u Srbiju po nekoliko ruskih špijuna koji su učestvovali u organizovanju terorističkog napada na Crnu Goru, piše "Blic".

Komentarišući posjetu sekretara Saveta bezbjednosti Rusije Nikolaja Patruševa, ministar Nebojša Stefanović Stefanović rekao je danas da je njegov dolazak dogovoren prije nekoliko mjeseci, a da se sa njim razgovaralo o standardnoj bezbjednosnoj saradnji dvije zemlje borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, šverca narkotika.

List "Danas" juče je objavio da je iz Srbije deportovano nekoliko ruskih špijuna zbog umješanosti u pokušaj izazivanja terorističkog napada u Crnoj Gori.

Vučić juče nije detaljno komentarisao pisanje "Danasa", ali je rekao da ta informacija nije u potpunosti netačna.

Današnji "Blic" navodi da je Putinov šef svih službi bezbjednosti i bivši direktor FSB, Nikolaj Petrušev, u Srbiju došao kako bi u Rusiju vratio uhvaćene ruske špijune.

Srbija Putinu već okrenula leđa
Srbija Putinu već okrenula leđa

S druge strane, crnogorsko izdanje "Informera" navodi da je odbranu uhapšenog Bratislava Dikića preuzeo misteriozni Rus. Dodaje se da je ruski obavještajac prije bjekstva iz Srbije satima bio u ambasadi Rusije u Beogradu.

Taj misteriozni čovjek je navodno zajedno sa jednim od učesnika u pokušaju izvođenja terorističkog napada izdvojio 50.000 eura kako bi Dikića i njegove saučesnike izvukao iz zatvora.

Iako je više nego očigledno da su ruski špijuni iz Srbije planirali teroristički napad na Crnu Goru, premijer Aleksandra Vučić se do sada nijednom nije usudio da prozove Ruse što su koristili Srbiju kao poligon za sprovođenje terorističkih planova.

Umjesto da je pokrenuo medijsku hajku protiv ruskih špijuna, Vučić preko svojih medija satanizuje izmišljene CIA špijune koji su radili u Upravi kriminalističke policije.

Jedan od lažnih CIA špijuna zove se Veljko Popara, nekadašnji pomoćnik načenika UKP.

Rusi koriste Srbiju kao poligon za terorizam

Darko Trifunović
Darko Trifunović

Nema sumnje da Rusi stoje iza pokušaja scenarija o nasilnom preuzimanju vlasti u Crnoj Gori. Rusi su hteli da nas uvuku u konflikt sa Crnom Gorom. Iskoristili su našu teritoriju kako bi izvršili terorističku akciju u drugoj državi i dobro je što je premijer onako istupio. Nažalost, ovde je 70 odsto ljudi spremno da diže nekakve bune za "našu braću", i da pritome ne misle o našoj deci i kakvo će im nasledstvo ostaviti. Ovo je samo pokazalo da imamo rascep u našim službama - na one koji su za EU i NATO i one koji su za Rusiju. Moskva, gledajući svoje interese, želi od Srbije da napravi evropsku Kubu.

-- Darko Trifunović, ekspert za pitanja terorizma -- alo.rs-78164

Vučić je preko "Informera" označio još i Rodoljuba Milovića, bivšeg načelnika UKP, i Spasoja Vulevića, komandanta SAJ, kao izmišljene špijune koje je CIA navodno ucijenila jednim snimkom.

Više je nego očigledno da je Vučić znao šta su ruski špijuni planirali u Srbiji, jer je u javnosti više puta stao na njihovu stranu.

Dok je Vlada Srbije bila u Nišu, Vučić je izrazio sumnju u optužbe protiv Dikića, koje su se na kraju ipak ispostavile istinite.

Dikićev lažni štrajk glađu

Bratislav Dikić
Bratislav Dikić

Pozivajući se na svoja saznanja, podgoričke Dnevne novine pišu da je Dikić od pritvaranja smješten sam u ćeliji spuškog istražnog zatvora i pod posebnim je, kako se tvrdim, zdravim režimom ishrane zbog prirode bolesti koja je kod njega konstatovana. Pod redovnim je ljekarskim nadzorom i od pritvaranja nije zabilježen gubitak na težini.

Osim toga, dodaje se, Dikić je u dobroj formi, svakodnevno trenira i naročito vrijeme izdvaja za rad sklekova i trbušnjaka.

S druge strane, Dikićev advokata Milan Petrović tvrdi da njegov klijent, zbog nepravde koja mu je nanijeta hapšenjem, štrajkuje glađu, te da će sa odbijanjem hrane nastaviti do daljnjeg.

izvor: slobodna-bosna.ba-39723