Sukob Ljube Ćesića Rojsa i Ive Lučića

Sukob Ljube Ćesića Rojsa i Ive Lučića

Žestoka svađa i optužbe Ljube Ćesića Rojsa i Ive Lučića o uhićenjima u BiH

Ivica Ivo Lučić
Ivica Ivo Lučić

Objavljeno: 03. nov 2016

- "Večeras sam u Dnevniku HTV-a na Prvom programu govorio o aktualnoj situaciji u BiH, u kontekstu uhićenja zapovjedništva HVO u Orašju. U isto vrijeme u nekoj osebujnoj emisiji nastupao je Ljubo Ćesić zvani Rojs koji me navodno višekratno spominjao i optuživao za sve i svašta" - napisao je dr. Ivo Lučić u osvrtu na optužbe Ljube Ćesića Rojsa:

Kažu mi da je ustvrdio kako sam zapravo "ruski špijun" što je potvrdio "podatkom" da me na vezi drži izvjesni Bojan Križaj ili tako nekako.

Do sada je uglavnom izjavljivao kako radim za Amerikance i Engleze, ne znam otkud sad takva radikalna promjena. Ali kad malo bolje razmislim ima tu nešto. Još u gimnaziji pročitao sam komplet Dostojevskog, a Jesenjina sam toliko volio da sam njegove pjesme učio napamet i to na ruskom. Ali ne vjerujem da bi to kod Rojsa izazvalo ozbiljnu sumnju. Prije će biti da je registrirao kako sam nedavno u jednom članku citirao Berđajeva, a spominjao sam i Ostapa Bendera lika čija je životna deviza slična Ćesićevoj - ideje naše, benzin vaš - samo što su kod Ćesića i ideje i benzin tuđi.

Sve u svemu previše je to Rusa za Ćesićev ukus. I što bih ja sad trebao raditi? Pravdati se i govoriti kako nisam "ruski špijun" ili tužiti Ćesića pa se s njim godinama naganjati po sudovima? Možda bih trebao tražiti očitovanje SOA na te optužbe? E pa ne pada mi na pamet ništa od svega toga. Uopće me ne zanima što o meni govori Ljubo Ćesić Rojs niti što o meni misle oni kojima je to važno - jasan je bio dr. Lučić

izvor: maxportal.hr