Poznati koji su proslavili Trumpovu pobjedu

Poznati koji su proslavili Trumpovu pobjedu

Ovi ljudi sada slave: Predstavljamo poznate Trumpove fanove

Donald Trump
Donald Trump

Objavljeno: 09. nov 2016

Nakon pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u Americi, nacionalisti, populisti, autokrati i radikali slave diljem planeta. Među prvim Trumpovim čestitarima tako su se našli ruski predsjednik Vladimir Putin te liderica francuske radikalne desnice Marine Le Pen.

Putin čestitao Trumpu: "Uvjeren sam da ćemo poboljšati suradnju i riješiti krizu u odnosima"

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Donaldu Trumpu na pobjedi na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako piše Interfax, Putin je Trumpu čestitao putem telegrama te je izrazio nadu u to da će uspješno surađivati u rješavanju rusko-američke krize u odnosima.

Dodao je i kako se nada da će dvije zemlje razriješiti probleme koje imaju na obavještajnom području.

Putin je naglasio kako je pun pouzdanja oko toga da će se uspostaviti konstruktivan dijalog između Moskve i Washingtona, koji je u interesu ruskog i američkog naroda te šire obavještajne zajednice.

Le Pen je najavila kako se danas stari svijet ruši u SAD-u te kako će se isto sutra dogoditi i u Francuskoj.

"Danas SAD, sutra Francuska - bravo!", kazala je.

"Čestitam novom predsjedniku i slobodnom američkom narodu", poručila ultradesničarka Marie Le Pen

Marine Le Pen
Marine Le Pen

Francuska ekstremna desničarka Marine Le Pen iz stranke Nacionalni front čestitala je Donaldu Trumpu na šokantnoj pobjedi na američkim izborima.

"Čestitam novom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu i slobodnom američkom narodu", poručila je Le Pen na Twitteru.

Ankete predviđaju pobjedu Le Pen u prvom krugu francuskih predsjedničkih izbora sljedeće godine, ali pitanje je hoće li pobijediti i u drugom krugu.

Javio se i njen otac, utemeljitelj stranke Jean-Marie Le Pen koji je 2002. došao do druge runde izbora.

"Danas Sjedinjene Američke Države, sutra Francuska", tvitnuo je tata Le Pen.

Francuski Nacionalni front je podršku izgradio na anti-imigrantskim i anti-EU stavovima proteklih godina.

Wilders i Farage ugodno iznenađeni

Marine Le Pen - Geert Wilders
Marine Le Pen - Geert Wilders

Nizozemski desničar Geert Wilders također je pozdravio pobjedu Republikanaca u SAD-u: "Narod u SAD-u ponovno preuzima svoju državu. I mi ćemo".

Jedan od čelnika Brexit kampanje u Velikoj Britaniji, Nigel Farage, iskazao je svoje zadovoljstvo i iznenađenje razvojem događaja.

"Mislio sam da je Brexit velika stvari, ali ovo... Ovo će, izgleda, biti mnogo veće", kazao je.

Šešelj: Da sam imao novaca, sve bih uložio u okladu na Trumpa

Voja Trump
Voja Trump

No, pobjedu Donalda Trumpa slavi se i u regiji jugoistočne Europe.

Srpski Radikali, vođeni Vojislavom Šešeljem, pozdravili su njegovu pobjedu na Facebooku, a sam je Šešelj fotografiju sebe i pristaša s pro-Trump rekvizitima postavio za cover sliku na Facebooku.

Šešelj je još prije 23 sata istaknuo da je bio spreman i kladiti se na Trumpa.

"Da imam novca, sve bih uložio na pobjedu svojeg favorita - Donalda Trumpa. Potpuno sam uvjeren da će on pobijediti, no nažalost, imam samo plaću parlamentarnog zastupnika i mnoga usta za nahraniti, pa se ne mogu kladiti", napisao je.

Trumpofila ima i u hrvatskoj metropoli.

Kerum: Hrvatski mediji napadaju Trumpa

Željko Kerum
Željko Kerum

Željko Kerum, bivši poduzetnik, bivši saborski zastupnik i bivši gradonačelnik Splita, prokomentirao je pobjedu Donalda Trumpa na izborima za predsjednika SAD. Kerum navodi kako, da je PromocijaPlus radila ankete, Trump ne bi pobijedio.

"U hrvatskim medijima je puno neopravdane kritike na račun Trumpa. Dijelom razumijem zašto su novinari podržavali Clinton, zato što je većina lijeva opcija" - rekao je Kerum za Dalmatinski portal - "U Hrvatskoj ne može nitko pobijediti ako mu mediji nisu skloni" - dodaje.

Bandić: Ja sam jedini europski gradonačelnik koji ga je podržavao

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je bio vidno raspoložen zbog pobjede Trumpa, pa je na svoj Facebook postavio i fotografiju na kojoj pozira oboružan rekvizitima iz Trumpove kampanje.

Usto, Bandić se u medijima pohvalio kako je bio jedini europski gradonačelnik koji je podržavao Trumpa za predsjednika SAD.

Bandić se hvali podrškom Trumpu
Bandić se hvali podrškom Trumpu

Na fotografiji Bandić pozira zajedno s Ivicom Lovrićem, pročelnikom gradskog ureda za odgoj i obrazovanje te Vladimirom Kraljevićem, vlasnikom licence Miss Universe za Hrvatsku. Kraljević je nekoliko puta ponavljao kako se stvarala loša slika o Trumpu te isticao kako je Donald Trump njegov dobar prijatelj te da bi bio sjajan američki predsjednik, a ujedno je naglašavao i kako je Trump njegov idol.

Osim Bandića, Trumpovom pobjedom oduševljen je i Velimir Bujanec, ikona radikalne desnice i osuđeni narko diler - poznat po tome što je usluge prostitutki plaćao kokainom.

Bujanec: Gdje ste sada "hrvatski" ljevičari i liberali?!

Velimir Bujanec
Velimir Bujanec

Čestitamo, gospodine predsjedniče! Ovo je pobjeda prave Amerike i poraz trulog političkog establishmenta. Gdje ste sada 'hrvatski" ljevičari i liberali?! Baš svi "vodeći" mediji u Hrvatskoj ismijavali su gospodina Trumpa, mainstream politika ga se sramila, a sada će svi oni htjeti hodočastiti u Bijelu kuću.

Ovo je i poraz onih koji su cijelo vrijeme gurali glavu u pijesak i vrištali protiv čovjeka koji će sigurno donijeti promjene. Pobjeda Donalda Trumpa je poraz za mnoge u Hrvatskoj.

Make America great again!

Gospodinu predsjedniku i prvoj dami, prelijepoj gospođi Melaniji Trump želimo svu sreću, uz podsjetnik da smo još prije dva mjeseca u Bujici pustili njihovu pobjedničku pjesmu "We're Not Gonna Take It Any More!" - piše Bujanec.

I saborski zastupnik Željko Glasnović podržao je Donalda Trumpa putem Facebooka.

Glasnović: Trump je melem za parazitske lijevo liberalne gmizavce

Željko Glasnović
Željko Glasnović

"Pobjeda Donalda Trumpa je pravi lijek za globalnu pošast političke korektnost i istinski melem za anacionalne, ateističke, parazitske lijevo liberalne gmizavce koji sprječavaju i usporavaju izgradnju nacionalnih država utemeljenih na deset Božjih zapovijedi" - ističe Glasnović.

izvor: index.hr-930923

Don Damir Stojić: Trump je pobijedio, ljevičarski mediji na aparatima

Don Damir Stojić
Don Damir Stojić

Don Damir Stojić, svećenik i studentski kapelan, s iskustvom života u Americi, komentirao je rezultate izborno američkih izbora - "Trump je pobijedio, ljevičarski mediji diljem svijeta na aparatima. Ovo nije samo pobjeda Trumpa nego i kraj tzv. mainstream lijevog medija koji sustavno obmanjuje narod. Danima, svjetski, pa i hrvatski lijevi novinarčići šopaju nas kako će Hillary pobijediti. Sjetimo se kako je Josipović trebao pobijediti, sjetimo se referendum za brak, sjetimo se Brexita. Ja im više ne vjerujem, čak i kad objavljuju sportske rezultate. God bless America!" - piše Stojić.