HercegBosna se okuplja u Mostaru

HercegBosna se okuplja u Mostaru

Okupljaju se ministri iz Vlade Hrvatske Republike Herceg Bosne

Herceg Bosna HZHB
Herceg Bosna HZHB

• Hrvatski radikali u BiH od uspostave HZHB 1991. do današnjih dana - nikada nisu odustali od uspostave svoje teritorijalne jedinice u BiH - ali se svi redom kriju od zakona

Objavljeno: 16. nov 2016

Četrnaest ministara i bivših dužnosnika u Vladi Hrvatske Republike Herceg Bosne okupit će se sutra u Mostaru prvi put nakon rata te će održati neformalnu sjednicu u povodu osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne u Grudama 1991. godine.

Svoj dolazak potvrdilo je 14 dužnosnika i ministara, a drugi su svoju izočnost opravdali neodgodivim obvezama. Nekoliko njih je preminulo, dok se bivši premijer Jadranko Prlić, Bruno Stojić i Valentin Ćorić nalaze u haaškome pritvoru gdje očekuju drugostupanjsku presudu.

Dolazak su potvrdili su bivši ministri i zamjenici ministara u Vladi Vlado Šoljić, Ilija Kožulj, Ivan Čuljak, Ile Krezo, Jozo Marić, Mile Akmadžić, Zulfo Robović, Željko Obradović, Drago Bilandžija, Neven Tomić, Nikola Antunović, Marinko Bošnjak, Slobodan Božić i Ivan Vrankić.

HercegBosna HZHB
HercegBosna HZHB

Na okupljanje su pozvani su svi oni koji su bili članovi Vlade HR HB u različitim razdobljima.

- "Zajednički interes za boljitak našeg hrvatskog naroda u kritičnom razdoblju nas je zadesio u radu u Vladi HR HB. Svjesni smo da danas nismo potpuno jednakih mišljenja i pogleda na stvarnost u BiH i načine rješavanja otvorenih pitanja, ali, smatramo prevažnim istaknuti da smo svoje dužnosti u Vladi HR HB obavljali časno i predano koristeći svom narodu i radeći u interesu Bosne i Hercegovine, domovine triju jednakopravnih naroda i drugih koji u njoj žive" - navodi se u pozivnici.

izvor: ljubuski.net-19298