Katolik Zoran Galić zaštitnik vehabija u BiH

Katolik Zoran Galić zaštitnik vehabija u BiH

Možda je Zoran Galić zbilja nekakav Hrvat i katolik, a možda je još veći zaštitnik vehabija u BiH!?

Pašanbegović je glavni Paša

Zoran Galić
Zoran Galić

Objavljeno: 17. nov 2016

Čelni čovjek Državne Granične Službe DGS Zoran Galić nedavno se u loše pripremljenom razgovoru pred TV kamerama osvrnuo, između ostalog, kako je kazao, i na nevjerojatne optužbe s kojima se on - katolik i Hrvat, koji na svom tijelu ima i Isusa istetoviranog - suočava!

- "Optužuju me da sam zaštitnik Vehabijskog pokreta u Graničnoj policiji" - kaže Zoki katolik, ponovno ističući svoju vjeroispovijest i nacionalnost tome u prilog!

Međutim, dragi Zorane, činjenice dokazuju istinitost i ovih teških optužbi na račun tebe, nadaleko poznatog FABUS-ovog diplomanta, a to najbolje znaju oni koji te najbolje poznaju - recimo u prvom redu tvoji dragi Posušani.

Još prije Galićevog dolaska u Graničnu policiju EUROPOL je u svom izvješću identificirao pripadnike vehabijskog pokreta unutar Granične policije BiH. Galiću su odmah po dolasku na poziciju ravnatelja policije prezentirane ove zastrašujuće informacije. Međutim, iz samo njemu znanih razloga Galić ovo izvješće zanemaruje i vođu vehabijskog pokreta u Graničnoj policiji Semira Pašanbegovića promiče na poziciju Načelnika Središnjeg istražnog ureda Granične policije!

Slobodan Krstić i Semir Pašanbegović (foto: vijesti.ba)
Slobodan Krstić i Semir Pašanbegović (foto: vijesti.ba)

Ovo je daleko najvažnija rukovodna operativna pozicija u strukturi unutarnjeg ustroja Granične policije, a ipak vehabit Pašanbegović je čovjek od Galićevog najvećeg povjerenja.

Neslužbeno, rezultat je to ucjene radi Galićevih falš diploma. Galić, kažu naši američki sugovornici, pleše kako njegov zamjenik Zijad Srabović svira. I uopće nije važno svira li flautu, klavir ili možda ono što Galić navodno najviše obožava - violončelo.

To je isti onaj Srabović protiv kojeg je SIPA podnijela službeno izvješće o počinjenom ratnom zločinu protiv civilnog pučanstva. Ako nama ne vjerujete pitajte Pericu Stanića. A možete i Gorana Zubca (ako ga danas igdje ima živog?).

Zijad Srabović
Zijad Srabović

Dakle, dokazi o Galićevom pokroviteljstvu nad radom vehabijske zajednice su nepobitni usprkos njegovim otužnim pokušajima da ih odbaci.

Do koje mjere ide Galićeva servilnost spram Pašanbegovića svjedoči i činjenica da je ovog vehabitu Galić nominirao u Odbor za žalbe policijskih službenika koji su nezadovoljni odlukama Galića i drugih rukovoditelja policijskih agencija na razini BiH.

A mi ovom prilikom sugeriramo kolegama iz Večernjeg lista kako je najbolje da i oni za naredni Večernjakov pečat umjesto Zorana Galića (to će napraviti sto posto bez obzira koliko je Vinko Dumančić blizak Jozi Pavkoviću) nominiraju Srabovića i Pašanbegovića, pa da svi konstitutivni narodi budu zadovolj(e)ni.

Da se razumijemo, ni Galićev prethodnik Vinko Dumančić nije ništa bio bolji na ovoj poziciji, ali bar je svojevremeno kao direktor granične policije priznao kako su u svojim službenim prostorijama vehabiji Seadu Zahiragiću dozvolili obavljanje sabah-namaza:

Ti ljudi (vehabije) su uvijek zajedno u smjenama i uvijek su im povjerene najvažnije dužnosti. Drugi službenici (koji uključuju zaposlenike drugih nacionalnosti, uključujući i umjerene muslimane), dobivaju manje važne zadatke čuvara na ulazu, policijskih službenika na parkingu i tome slično.

Ove vehabije često vrše pritisak na "umjerene" Bošnjake koji su zaposleni na aerodromu. Oni su često izloženi mobingu i zaduženi su za obavljanje najtežih i najgorih poslova. Svakog petka u pauzi radnog vremena (obično dva sata), ove osobe obavljaju glavni vjerski obred (džuma-namaz) u džamiji Kralja Fahda na Alipašinom polju. Ponekad vjerske obrede obavljaju u Dobrinji III u novim džamijama, koje se nalaze u neposrednoj blizini zračne luke.

Svakodnevne vjerske obrede "klanjanja" izvode na radnom mjestu, gdje su u posebnim prostorijama namijenski postavili tepihe - pisali su iz EUROPOL-a još za Dumančićevog mandata, a isti izvor za Dnevno.ba kaže kako se ni za Galićevog mandata ništa nije promijenilo zbog čega su oni itekako nezadovoljni.

Zokiju ovom prilikom sugeriramo da se malo ostavi svog hvalisanja o tome koliki je Hrvat i katolik, jer takvih je ovom narodu i previše, a ako imalo ima ljudskosti neka javno kaže koliko je danas zaposlenih na sarajevskom aerodromu među pripadnicima vehabijskog pokreta?

Mi Zorane sve znamo, a znamo da i ti znaš, pa eto kaži, a mi ćemo potvrditi jesi li ponudio točan ili netočan odgovor. I jesi li čovječe svjestan kolika su opasnost Pašanbegović i njemu slični za preostale "male" Hrvate i katolike u Bosni Hercegovini?

Kako se razvija cjelokupna situacija međunarodna zračna luka Sarajevo uskoro bi mogla biti u rukama ISIL, jer tamo, pored ostalih, kako se pisalo još 2014. godine, rade i Damir Vejo, inspektor Ministarstva sigurnosti BiH, Hajrudin Ajanović, policajac na aerodromu, nosi bradu i skraćene pantalone na uniformi, izuzetno radikalan i neformalni vođa, Hajrudin Zenunović, policajac na aerodromu, Amabel Žutić, policajac, nosi bradu, dobar prijatelj sa Pašanbegovićem, Mukerem (prezime nepoznato), inspektor sigurnosti u zračnoj luci...

izvor: dnevno.ba-64444