Raskrinkani atentatori na Mila Đukanovića

Raskrinkani atentatori na Mila Đukanovića

RASKRINKANI ATENTATORI NA MILA ĐUKANOVIĆA: Crnogorsko tužiteljstvo okrivilo i Nemanju Ristića, predvodnika pokreta "Zavetnici"

Nemanja Ristić i Bratislav Dikić
ZAVETNICI - Nemanja Ristić i Bratislav Dikić

• Crnogorsko tužilaštvo označilo je Nemanju Ristića kao jednog od organizatora terorističkog napada na Crnu Goru i ubistva Mila Đukanovića

Objavljeno: 20. nov 2016

Kako prenosi Teleprompter, Ristić je nedavno podnio krivičnu prijavu protiv specijalnog crnogorskog tužioca i Aleksandra Sinđelića zbog toga što su ga navodno označili kao jednog od učesnika u izazivanju krvoprolića u Crnoj Gori.

- "Povodom kleveta iznijetih u crnogorskoj javnosti kojima mi se pripisuje učešće u pripremi navodnog državnog udara u Crnoj Gori obavještavam vas da sam podnio krivične prijave protiv Aleksandra Sinđelića za lažno optuživanje i ugrožavanje sigurnosti i Milisava Katinića, specijalnog javnog tužioca Crne Gore, zbog zloupotrebe službenog položaja" - rekao je Ristić.

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić više puta indirektno rekao da organizatori terorističkog napada na Crnu Goru potiču iz Rusije, što je svima bilo očigledno i ranije, Ristić je u izjavi za rusofilske sajtove konstruisao izmišljenu priču da su organizatori Beba Popović i službenici američke ambasade u Crnoj Gori:

Na prostoru Srbije i Crne Gore CIA ima svoje obavještajce i ljude koji kreiraju razne afere za njihove potrebe. Njima treba da ovaj region bude nestabilan i da oni mogu da ostvaruju svoje ciljeve. Afera "državni udar" je smišljena u toj kuhinji, a kreator je Beba Popović, nekadašnji kelner, koji je izrastao u opasnog igrača. Međutim, njihov scenario se nije, na sreću, ostvario do kraja, jer su oni željeli krvoproliće u Crnoj Gori - naveo je Ristić u razgovoru za crnogorski portal "IN4S".

Ristić je jedan od predvodnika rusofilskog parapolitičkog pokreta "Zavetnici". On je vrlo blizak sa Bratislavom Dikićem, glavnim organizatorom terorističkog akta.

Dok srbijanski mediji citiraju Ristića kao nekakvog kredibilnog svjedoka, zaboravljaju da je on duševni bolesnik i osuđivani ubica.

Ristić je sa 20 godina bio istaknuti član voždovačkog klana, na čijem čelu je tada bio Goran Vuković zvani Majmun.

Prvo ubistvo je počinio 1994. tokom obračuna sa pripadnicima zvezdarskog klana kada je u međusobnoj pucnjavi ubijena Tatjana Nikolić (20).

Iz zatvora je izašao 2012. i odmah postaje simpatizer i član pokreta "Zavetnici".

Pored kazne za ubistvo, Ristić je optužen nekoliko puta i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Određeno mu je obavezno psihijatrijsko liječenje u klinici "Laza Lazarević" nakon što je uhapšen i pritvoren zbog prijetnji bivšem ambsadoru SAD Majklu Kirbyju i republičkoj tužiteljici Zagorki Dolova.

izvor: slobodna-bosna.ba-40937