Srpski monarhisti izlaze iz ormara

Srpski monarhisti izlaze iz ormara

Peticija za Kraljevinu Srbije

Kralj Petar I Karađorđević (1844-1921)
Kralj Petar I Karađorđević (1844-1921)

• Udruženje Kraljevina Srbija saopštilo je večeras da je na teritoriji cele Srbije danas, u 105 gradova počelo potpisivane podrške Narodnoj inicijativi za promenu Ustava

Objavljeno: 21. nov 2016

Predlog promene ustava u Ustav Kraljevine Srbije počeo je 9. septembra kada će o njemu, u skladu sa zakonom, prvo biti obaveštena Narodna skupština Srbije.

U Beogradu, gde se potpisi prikupljalju na deset lokacija, među prvima je potpis stavio i predsednik Narodne inicijative i bivši predsednik Narodne skupštine Predrag Marković:

Srbija kao samostalna država nikada nije bila republika, osim u poslednjih deset godina i patrijarh Pavle i Mihailo Pupin i Nikola Tesla i Nikola Pašić i Jovan Cvijić i Slobodan Jovanović - svi oni su bili za kralja. Vreme je da proverimo da li smo ostali onaj isti narod koji su oni proslavili - rekao je Marković.

Marković je takođe istakao da ovu Narodnu inicijativu pokreću mladi ljudi iz Kraljevine Srbije - da se građanima Srbije vrati ono što joj je oduzeto:

Zato nema ni plaćene kampanje ni medijskog spinovanja ni bilborda ni plakata. Samo gola narodna volja.

Potpisi podrške Narodnoj inicijativi će u skladu sa zakonom trajati sedam dana, do nedelje 27. novembra, navodi se u saopštenju.

izvor: danas.rs-332795