Četvorka od kriminala pod istragama

Četvorka od kriminala pod istragama

Zoran Galić
Zoran Galić

Objavljeno: 20. nov 2016

Sutra će se u Širokom Brijegu održati sjednica Nezavisnog odbora za izbor i imenovanje ravnatelja policije ZHŽ, doznaje se iz policijskih izvora. Glavna tema sjednice je izbor kandidata za novog ravnatelja policije.

Tijekom proteklih nekoliko godina policijom i kriminalom je upravljala poznata četvorka: Zoran Galić, Miroslav Galić, Zdravko Boras i Milenko Madunović. Kriminala u svim sferama nije nedostajalo od šverca cigaretama, automobilima, provođenja prostitucije, prebijanja i mučenja, krivotvorenja javnih isprava, lažnih diploma, zaštite kriminala i mnogih drugih kaznenih djela u koja su uvučena upravo ova četvorica.

Visoki političari su za sve znali, a jedan od svjedoka na lokalnoj razini je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić:

Da bi sve to ostvarivali na čast i ponos Hrvatskom narodu i izabranoj vlasti u policiji su provodili segregacije, progonili stegovnim postupcima savjesne policajce, namještali progone i kaznena djela i što je najgore za sve postoje materijalni dokazi. Da bi to ostvarivali bilo je i fizičkih napada, lomljenja stakla i samoozljeđivanja.

Nakon toliko ukazivanja na njihova nedjela prvi koji odlazi je Milenko Madunović, poslušnik i kolateralna žrtva moćnika.

Protiv ostale trojice u tijeku su istražni postupci zbog kriminala od kojeg zastaje dah običnom čovjeku.

Već ranije smo za Miroslava Galića kazali da se radi o presuđenom kriminalcu s kaznom zatvora, dok se istraga protiv Zorana Galića i Zdravka Borasa vodi od strane SIPA-e, a Borasa istražuje i Hrvatska.

Mnogi se pitaju zašto politika u jednom činu ne riješi sve. Upravo iz razloga da se nježno izvuče iz zagrljaja kriminala bez posljedica za pojedince i skupni interes.

izvor: ljubuski.net-19330

 

Kaos u policiji i sto puta - Zašto

• Cijeli upravljački sustav MUP-a ZHŽ šuti. Tisuću je pitanja - zašto?

Objavljeno: 24. nov 2016

Zašto šuti Uprava policije i Zdravko Boras na posljednji slučaj premlaćivanja Mile Solde, kada je jasno da i im i Tužiteljstvo ZHŽ "spušta" zbog nestručne istrage i nesposobnih inspektora ili su takvi potrebni biti?

Koga i koje strukture štiti MUP ZHŽ?

Zašto Zdravko Boras "nema vremena" dati iskaz istražiteljima u Republici Hrvatskoj, a protiv njega se vodi nekoliko istraga u BiH zbog nezakonitog rada?

Zašto u policiji još radi pravomoćno osuđeni Miroslav Galić za milijunski kriminal?

Tko mu je "pomogao" ostati u policiji, unaprjeđivao ga, davao velike plaće i tako ga nagradio za brojne nezakonitosti?

Zašto nema odgovornosti Milenka Madunovića za zaštitu kriminala i brojne druge nezakonitosti u službi?

Tko ga štiti i zašto lokalni političari opet lobiraju za njega, kada se zna da je godinama primao plaću na radnom mjestu kojeg nije mogao obnašati?

Zašto se šuti o kriminalu Zorana Galića i načelnika policijskih uprava?

Zašto predloženi ravnatelj policije MIlan Galić nije, a morao je, zbog svojih obveza i dužnosti, pokrenuti istrage zbog kriminala za anale?

Zašto se krivotvore dokumenti u MUP ZHŽ, te stvaraju interesne skupine?

Zašto ne odgovara Željko Jukić, također iz Posušja, koji je pravni mentor za mnoge kriminalne radnje?

Još se stotine pitanja može postaviti s upitnicom - zašto, i to ne samo MUP-u ZHŽ, već i Tužiteljstvu na čelu s Vesnom Ćavar i plaćom većom od 3500 KM, te Zdenku Ćosiću na čelu Vlade.

izvor: ljubuski.net-19359