Mektić traži istragu u slučaju Pandora

Mektić traži istragu u slučaju Pandora

Ministar Mektić: Političke elite umiješane u najveće kriminalne aktivnosti!

Dragan Mektić
Dragan Mektić

• Ukoliko Tužilaštvo BiH nastavi sa dosadašnjim načinom vođenja istraga postoje realne šanse da najveće kriminalne afere u BiH ostanu neriješene, a krivci nekažnjeni, rekao je ministar bezbjednosti Dragan Mektić

Objavljeno: 24. nov 2016

- "Pozivam vršioca dužnosti glavnog tužioca, izađite i objasnite šta je s tim predmetima. Zašto se ne završavaju te istrage. Javnost ima pravo da zna zašti tri godine nema optužnice u predmetu PANDORA i Kemal Čaušević. Nas ne interesuje nikakva vrsta dokaza kojom ćete ugroziti istragu, ali nemojte se kriti frazama. Sve to dokazuju i neke istraživačke priče vaše kuće (BN TV), kada govorite o uvozu plina, o pranju papira uz pomoć fiktivnih firmi" - kaže ministar Mektić.

Mektić je u emisiji "Puls" BN televizije rekao da je kao odgovor za njegovo zalaganje za borbu protiv kriminala i korupcije i sam postao predmet interesovanja Tužilaštva BiH:

Prije neki dan me pozvala jedna tužiteljka iz Tužilaštva BiH i kada sam došao rekla mi je; "Ja vas gospodine Mektiću moram saslušati u svojstvu osumnjičnog. Vi ste na 53. sjednici Savjeta ministara diskutovali o tenderu, koji je Agencija za identifikaciona dokumenta raspisala za izgradnju objekta za smještaj te agencije u Banjaluci".

Ja tada sam rekao da je tender raspisan za 30.000 m2, a kada sam pitao direktora koliko vam prostora treba rekli su 5-6.000 kvadrata. Time sam ja, navodno, vršio pritisak na direktora agencije - potvrdio je Mektić.

Korupcija i kriminal u BiH najviša pogađa građane BiH, kaže Mektić, jer osim što im uzima novac dodatno ih i zadužuje.

Pitanje je da li bi mi klečali pred vratima MMF, a sada klečimo, molimo i bezuslovno pristajemo na sve njihove zahtjeve. Kada je u pitanju dobijanje tranše kredita niko ne pominje ni prijenos nadležnosti, ni oduzimanje nadležnosti, ni hoće li to pogoditi stanovništvo. Samo se gleda u tu tranšu, jer je to kao kiseonik na 6.000 metara nadmorske visine - objašnjava Mektić.

Mektić je potvrdio da neće odustati od borbe protiv kriminala i korupcije, jer je to jedini put napretka, bez obzira, kako kaže, na sve pritiske koje trpi.

izvor: rtvbn.com-3842342