Čovićev zet izgubio stotine tisuća maraka

Stotine tisuća maraka nestalo iz Agencije na čelu koje se nalazi Čovićev zet!

Davorin Primorac
Davorin Primorac

Objavljeno: 04. feb 2016

Uprava Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine BHANSA suspendirala je 27. siječnja blagajnika ove agencije zbog sumnji u pronevjeru novca. Iako iz Uprave BHANSA nisu htjeli komentirati o kojoj se točno količini novaca radi, BIRN BiH doznaje kako se dogodio nestanak oko 400.000 maraka.

Direktor BHANSA Davorin Primorac i njegov zamjenik Nudžeim Rečica za BIRN BiH nisu bili u prilici govoriti o navodima nestanka novca, no informaciju o cijelom slučaju potvrdio je predsjednik Vijeća BHANSA Besim Mehmedić.

"Ne mogu govoriti o imenima i svoti novca za koju se sumnja da je otuđena. Nije ni važno, da je u pitanju jedna marka državnog novca, slučaj se mora prijaviti i istražiti. Mogu reći da je suma koja je nestala poprilično inkriminirajuća. Vijeće BHANSA je odlučilo, nakon što su nam prezentirani dokazi i nalazi, da se tu osobu suspendira, a da se čitav slučaj preda nadležnim organima na istragu. Mi smo javna institucija i nema razloga da bilo što krijemo. Što smo trebali uraditi, Vijeće je uradilo. Sada je sve do Tužiteljstva", kazao je Mehmedić.

Iako službene potvrde nema, BIRN BIH doznaje kako je do otkrića manjka u blagajni došlo nakon što je nova uprava odlučila pročešljati financijsko poslovanje Agencije.

Već duže se sumnjalo kako u blagajni nedostaje novac, no tek internom istragom je utvrđeno da su te sumnje opravdane. Neslužbeno, riječ je o blagajniku Dejanu Pudaru, do kojeg nije bilo moguće doći, a koji se na toj dužnosti nalazi već nekoliko godina. Novac je prisvajan fiktivnim putnim nalozima, dopisivanjem cifara i sličnim načinima.

BIRN BiH doznaje da postoje sumnja kako su iz blagajne ilegalno financirane aktivnosti i organizacije koje nemaju nikakve veze s radom BHANSA.

Davorin Primorac (zet Dragana Čovića), direktor BHANSA je na tu dužnost imenovan prije dva mjeseca. BHANSA je godinama radila bez direktora, s vršiteljima dužnosti. Od studenog prošle godine nakon pet godina je konačno imenovano novo rukovodstvo, podsjeća Oslobođenje.

izvor: dnevno.ba-31954