Režimski Gonič Četnik Tvrtko Milović

Ramski Vjesnik
Tvrtko Milović ponovo jaše

GOVOR MRŽNJE TVRTKA MILOVIĆA, KANDIDATA ZA DIREKTORA BHT

Traži da Hrvatska Bošnjacima uvede vize, šegači se s ubijenom djecom Sarajeva...

Vrijeme je da vlasti sankcioniraju govor mržnje Puzajućeg Ustaše Tvrtka Milovića

• Milovićeva kandidatura izazvala je dosta reakcija na društvenim mrežama zbog njegovih javnih istupa, koje su mnogi ocijenili kao govor mržnje

Na sjednici zakazanoj za 30. januar Upravni odbor BHRT odlučiti ko će biti novi direktor BHT1. Dosadašnji direktor Mario Vrankić nedavno je podnio ostavku zbog, kako je naveo, cjelokupne situacije na televiziji - finansijske neizvjesnosti i nezadovoljstva radnika.

Za Vrankićevog nasljednika na adresu BHRT pristiglo je nekoliko prijava, a kao najozbiljniji nasljednici spominju se trenutni v.d. direktora Nikola Marković, Ana Popović s TV Kiss, te direktor i novinar portala DnevnikBa Tvrtko Milović.

Upravo je kandidatura Milovića izazvala buru reakcija na društvenim mrežama zbog njegovih javnih istupa i tekstova.

Osim što je nekoć javno pozivao bh. Hrvate da ne plaćaju RTV taksu, što mu danas ne predstavlja problem da se kandiduje za čelnika BHT, Milović je u javnosti poznat kao jedan od najekstremnijih javnih proponenata hrvatskog nacionalizma i politike HDZ u BiH, a njegovi tekstovi i pisanje na društvenim mrežama mnogi tumače kao - čisti govor mržnje.

U nastavku izdvajamo samo neke od mnoštva primjera Milovićevih kontroverznih stavova kojima vrve njegovi tekstovi i istupi.

Uvesti vize Bošnjacima

Već nekoliko godina Milović insistira na tvrdnji da bi Hrvatska, kako bi primorala bošnjačke političare da prihvate političke zahtjeve HDZ BiH, građanima Bosne i Hercegovine trebala uvesti vize. S obzirom da većina bh. Hrvata ima hrvatske, a Srba srpske pasoše, jasno je da Milović ovakvim zahtjevom zapravo zagovara fizičku izolaciju bošnjačkog naroda od ostatka Evrope.

Suverena država sebi ne može dozvoliti da ubojice njenih sugrađana neometano ljetuju i prolaze kroz Hrvatsku svake godine - kazao je Milović za Hrvatski Medijski Servis.

Genocidizam

Miloviću ni genocid u Srebrenici nije dovoljno osjetljiv za vlastitu političku borbu i zajedljivost prema većinskog narodu, pa je tako ustvrdio da je su na osnovu genocida u Srebrenici Bošnjaci utemeljili ideologiju "genocidizam", koja je, prema njegovim riječima postala vodeća u ovom korpusu i iz koje on izvlači korist za sebe:

No, nije se zadržavao samo na Srebrenici. Miloviću smeta i što Bošnjaci izražavaju pijetet prema hrvatskim žrtvama u Vukovaru, tvrdeći da je to samo njihov pokušaj dizanja tenzija između Srba i Hrvata.

Napuštanje državnih institucija

Tvrtko Milović i Mario Karamatić
Tvrtko Milović i Mario Karamatić

Razbješnjen zbog neusvajanja izbornog zakona, Milović je u jednom od svojih nedavnih tekstova pozvao HDZ BiH da jednostrano napusti sve državne institucije na duže vrijeme i time u potpunu blokadu stave funkcionisanje BiH.

Adekvatan odgovor HDZ-a bio bi ustvari potpuno povlačenja iz rada oba doma Parlamenta FBiH, a ne samo uvjetovanje nekoliko točaka - napisao je Milović.

Kiseljak je bolji od Sarajeva

Milović je prije pola godine napisao tekst pod nazivom "31 razlog zašto Sarajevo zavidi Kiseljaku" u kojem je nastojao dokazati kako je Sarajevo u svim segmentima lošiji grad za življenje od Kiseljaka. Dalje od naslova zaista nije potrebno navoditi.

Status o broju ubijene djece u Sarajevu

Međutim, najviše prašine u javnosti podigao je njegov status na društvenim mrežama o broju ubijene djece u opkoljenom Sarajevu.

Kada sam stigao u Sarajevo 2007. govorilo se o 900 djece. Kasnije je, (naravno), zaokruženo na 1000. Kada je bila Pašovićeva izložba sa stolicama već je bilo 1100 malih stolica za ubijenu djecu. Evo sad vidim naraslo na 1602. Jadna djeca - napisao je Milović.

tKo je sad pa taj

Tvrtko Milović
Tvrtko Milović

Tvrtko Milović je rođen 1982. godine u Sarajevu, diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, a magistrirao na FPN u Sarajevu. Novinarsku karijeru započeo je na TV KISS iz Kiseljaka, Nakon kratkotrajne karijere u Sarajevu gdje je u svega nekoliko mjeseci promijenio radna mjesta na BHRT-u, TV Sarajevo i FACE TV, Milović se ponovo vratio na TV KISS gdje je bio direktor, a od 2017. godine direktor je portala Dnevnik. Član je stručnog tima Instituta za društvena istraživanja iz Mostara.

Puzajući ustaša Tvrle Milović

Tvrtko Milović je sarajevski Srbin - od djeda četnika, pa potom partizana pa na kraju višeg partijskog dužnosnika. Zborno mjesto mu je Beograd. Za vrijeme rata, dobrim vezama svog oca, izvukao se iz Sarajeva pa završio slučajno među Hrvatima u Kiseljaku - tu je postao "hrvat po potrebi" - "ustaša iz pričuvnog sastava". U Zagrebu, kad je trebalo u index upisati nacionalnost - zvao je oca da ga pita šta da upiše. Na sugestiju oca - upisao je Hrvat

Režimski Propagandist Tvrtko Milović

Iako se tu radi o posve proizvoljnom bubanju postotaka, ovaj bi novinar trebao znati da se argumentum ad populum u diskursu javne i bilo kakve druge rasprave ne može koristiti kao dokaz teze koju se zastupa, nego da se radi o običnoj logičkoj grešci koja pokazuje nemoć i nedostatak argumenata u govornika

izvor: 23. jan 2018 | SlobodnaBosnaBa-70367