Sandžački muftija smrt za žene

Muamer Zukorlić Turbo Muftija
Muamer Zukorlić Turbo Muftija

"Država za muftiju"

Osmi Putnik - Sandžački muftija smrt za žene

Luksuz po šerijatu - Muamer Zukorlić voza BMW, ima dvije supruge, a ljubi 18 godina mlađu novinarku

• Osladilo mu se - Zukorlić već izvjesno vrijeme u javnoj vezi s novinarkom TV Sandžak Belkisom Crnovršanin (25) s kojom je išao na putovanje u Istanbul - iako već ima dvije zvanične supruge

• Muftija Muamer Zukorlić (43) već izvjesno vrijeme je u vezi s novinarkom TV Sandžak Belkisom Crnovršanin (25), koja bi, kažu dobro obaviješteni izvori Kurira iz Novog Pazara, uskoro mogla da mu postane i treća supruga, naime, sandžački muftija već ima dvije žene, što je prema muslimanskom zakonu - šerijatu - dozvoljeno

Objavljeno: 14. nov 2013 | Kurir

Ljubav s fakulteta

Kako saznaje Kurir, kandidatkinja za treću suprugu Belkisa Crnovršanin ("muftijina sponzoruša") bila je student na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, ili kako ga zovu u Novom Pazaru "muftijinom fakultetu", a svojevremeno je zaposlenje na televiziji "Jedinstvo", koju su opet zvali "muftijina televizija", dobila upravo zahvaljujući poznanstvu sa ovim vjerskim poglavarom. Iako ima dvije supruge, muftija ne krije vezu sa svojom novom izabranicom.

Muftija i Belkisa se ne kriju, za njihovu vezu zna cio Novi Pazar. Muftija joj je kupio auto "ford fokus", čija je vrednost oko 3.000 eura. Belkisa nosi najmoderniju odjeću, obuću i nakit, što, naravno, svima upada u oči jer joj je plata na televiziji na kojoj radi oko 200 eura, a nije dijete iz situirane porodice - kaže jedan od ljudi iz Zukorlićevog okruženja i dodaje da je lijepa Belkisa navodno već bila udata u Tutinu.

Njih dvoje su nedavno bili i na zajedničkom odmoru - gdje drugo nego u Istanbulu, zbog čega se posle po Pazaru pričalo da su se tamo i vjenčali - dodaje sagovornik Kurira.

O raskalašnom ljubavnom životu glavnog muftije nedavno je pisao i sarajevski Dnevni avaz, a prema pisanju ovog lista, izvesna B. C. mu je postala treća supruga. Pored nje, navodi se dalje u tekstu, muftija je blizak i sa izvesnom A. Z. L. iz Novog Pazara i N. R. iz Priboja...

Smrt za žene

Postoji prepiska N. R. iz Priboja s njim, ali je to zataškano. Ko će ga znati koliko tu ima žena. Mislite da njega zanima šta mu neko kaže? On radi šta on hoće - navodi se u tekstu sarajevskog dnevnika.

U više navrata smo pokušali da dobijemo izjavu Belkise Crnovršanin, ali ona nije odgovarala na pozive niti na poruku s konkretnim pitanjem. Na naše pozive juče nije odgovarao ni muftija, piše Kurir.

Prijetnje, džipovi, luksuz

  • Na obilježavanju 15 godina od zločina u Srebrenici Turbo Muftija se pojavio sa četiri džipa BMW X5
  • Udario je pesnicom u lice Bekira Makića u svom kabinetu, inače svog nekadašnjeg saradnika
  • Prijetio je tadašnjem predsjedniku Borisu Tadiću (2010. godine) da se ne igra vatrom
  • Poznat je po luksuznom načinu života a nikad nije otkrio ko ga finansira
  • Miješa se u politički život u Srbiji, u Bosni i na Sandžaku

izvor: depo.ba

 

Za Turbo Muftiju tvrde da "šmrka kokain"

Muamer Zukorlić

BH javnosti je (osim onih operisanih od zdravog razuma) poznata epizoda od prošle godine po kojoj je muftija uhapšen u Srbiji sa većom količinom narkotika te je pri tome vrbovan za "doušnika" - kako se to ljepše kaže "saradnika" srbijanske bezbjednosne službe - pri čemu mu je oduzet srbijanski pasoš

Bio je to naizgled beznačajan i skoro neprimjećen događaj koji se zbio u rano ljeto 2006. godine. Naime, Zukorlić sa nekoliko svojih bliskih saradnika biva zaustavljen na putu od Beograda ka Novom Pazaru i potom priveden na informativni razgovor - dug nekoliko sati. Špekulisalo se da je tom prilikom nađena velika količina novca, oružja i narkotika u vozilima Muamera Zukorlića i njegove pompezne pratnje.

Rezultate tog informativnog razgovora javnost, naravno, nikada nije saznala, ali je zanimljivo da je tom prilikom Zukorliću oduzet diplomatski pasoš, mada je on u javnosti govorio da je pasoš sam vratio "u znak protesta". U znak protesta čemu? Ono što upućeni tvrde, međutim, jeste da je tokom "informativnog razgovora" kod Zukorlića zaista pronađeno nešto što bi ga u javnosti diskvalifikovalo, pa je, da bi izbjegao skandal, navodno prihvatio da bude "part-time" saradnik bezbjednosne službe.

Kada govorimo o "bezbjednosnim službama" (koje ima svaka zemlja na svijetu) mislimo na ono tvrdo i do sada nenačeto jezgro Miloševićevih bezbjednjaka, koji su kreirali rat u bivšoj Jugoslaviji, koji su napravili cijelu jednu "paukovu mrežu" sačinjenu od uprava fudbalskih klubova, drogiranih i pijanih navijača, manijaka, narkodilera i siledžija... Mislimo na one koji su bili "gospodari rata" i u čijim glavama su kreirani najmonstruozniji ratni zločini.

Mislimo na one koji su ubili Zorana Đinđića i koji i danas sprječavaju Srbiju da brže i bolje napreduje ka evropskim integracijama i sopstvenom ozdravljenju.

Mislimo, na kraju, na one koje je najbolje Srđa Popović oslikao imenom "osmi putnik".

izvor: bhdani.com-776-17